Doğru dürüst okulları bile yok ama dünya 2. oldular

Avrupa Uzay Ajansı tarafından düzenlenen #MoonCampChallenge (2020-2021) Yarışmasında Explorers (Kâşifler) kategorisinde Uşak Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden oluşan “Sky Crescent” takımı,“Cappadocia” isimli tasarımlarıyla “Dünya İkincisi” oldu.
Doğru dürüst okulları bile yok ama dünya 2. oldular

Uşak Belediye İşhanının arka tarafında güneş görmeyen berbat bir binada eğitim görmelerine rağmen, öğretmeni ve öğrencisi ile Dünya 2. Olan Uşaklı öğretmen ve öğrenciler, hep Uşak’ın hem Türkiye’nin yüz akı oldular.

Avrupa Uzay Ajansı tarafından organize edilen “MoonCampChallenge” yarışmasına 56 ülkeden 4173 yarışmacı ve 1336 takım yarıştı.

Yarışmada Explorer kategorisinde takımımız DÜNYA 2.'si oldu

Bilim de dünya 2. Olan şampiyon ve Dünya 2. Öğrencilerin 25 Mayıs tarihinde dereceye giren takımlarla birlikte Avrupa Uzay Ajansı astronotu Andreas Mogensen ve Avrupa Uzay Ajansı eğitim sorumluları ile çevrimiçi olarak ödül töreninde bir araya geldikleri öğrenildi.

MoonCampChallenge yarışmasına katılan ve Uşak’ın ve tüm Türkiye’nin gururu olan bizleri gururlandıran oluşan “Sky Crescent” takımı;

Danışman öğretmen Nurettin Can Bodur,

Öğrenciler: Zeynep Cemile Kandilli, Elif Çoban, Aybüke Çorbacıoğlu, Tarık Giray Akyüz, Emin Süleyman Heper ve Elif Su Bıçak’tan oluştu.

VALİ KOCABIYIK’TA ŞAMPİYONLARI KUTLADI

Valilik sosyal medya sayfasından Dünya 2. Olan bilim takımını kutlayan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, “Avrupa Uzay Ajansı tarafından düzenlenen #MoonCampChallenge (2020-2021) Yarışmasında Explorers (Kâşifler) kategorisinde Uşak Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerimizden oluşan “Sky Crescent” takımı,“Cappadocia” isimli tasarımlarıyla “Dünya İkincisi” oldu. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler