Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Fatih Altaylı'ya suç duyurusu

Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Din İşleri Yüksek Kurulu'na yöneltilen “Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi?” sorusu gündem olmuştu.
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Fatih Altaylı'ya suç duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Fatih Altaylı'ya suç duyurusu - Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Din İşleri Yüksek Kurulu'na yöneltilen “Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi?” sorusu gündem olmuştu. Bu soruya verilen cevaba kasten suizanda bulunarak, sosyal medya hesaplarından da başkanlık ve personellerine dair yönelik çok ağır hareketlerde bulunduğu iddiaları ile gazeteci Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Başkanlık I. Hukuk Müşaviri Selami Açan imzası ile beraber Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurularında “Şüphelinin Twitter sayfası üzerinden aşağılayıcı ifadelerle Başkanlığımız ve çalışanlarına karşı hakaret ederek vatandaşlarımızı ve depremzedelerimizi Başkanlığımıza karşı kışkırtmaya çalışması üzerine Başkanlığımızca suç duyurusunda bulunmak zorunluluğu hasıl olmuştur” denildi. 

Yazılan dilekçeler de Altaylı’nın ülke ve vatandaşların zor dönemlerinden geçtiği süreçlerde Diyanet İşleri Başkanlığına ve devlet kuruluşlarına karşı algı ve dezenformasyon yolları ile birlikte Din İşleri Yüksek Kuruluna sorulan bir soruya kurulun dini bir konuya verdiği ilmi bir cevabı alıntılayarak Diyanet İşleri Başkanlığına ve personeline karşı aşağılayıcı, hakaretamiz söylemlerle saldırmasının Türk Ceza Kanunu anlamında suç teşkil ettiği ifade edildi.

Verilen dilekçelerde "Fatih Altaylı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı'na ve personeline karşı aşağılayıcı ve hakaret içerikli ifadeleriyle halkı tahrik edici, nefrete ve ayrımcılığa sürükleyecek şekildeki şikayete konu olan paylaşımda bulunmasının toplum nezdinde ve sosyal medyada büyük tepkiye yol açtığı ve halk arasında infiale sebep olduğu kaydedilen suç duyuru dilekçesinde, Altaylı hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılarak, cezalandırılması talep edildi." ifadeleri yer aldı.