Dikkat! Sağanak yağışlar bugün de devam ediyor

İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.
Dikkat! Sağanak yağışlar bugün de devam ediyor

İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün öğle saatlerinden sonra İç Ege (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli), Göller Yöresi (Burdur, Isparta), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Eskişehir, Ankara'nın kuzey ve batı çevreleri, Çankırı) ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu) yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

YAĞMUR YAĞDI SELLER AKTI

Son bir haftadır Uşak’ta yaşanan yağışlar, bazı cadde ve sokaklarda su baskınlarına neden oldu.

Öte yandan sağanak yağışların Çarşamba gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Haziran ayı sonuna gelmemize rağmen bir haftadır Uşak’ta yaşanan sağanak yağışlar, dün de şiddetli şekilde devam etti, İlimiz merkezinde birçok cadde ve sokakları sular altında bıraktığı öğrenildi.

Özellikle, Nuri Şeker Caddesi, Ali Galip Kaya Sokak, Bir Eylül Caddesi ve Hakkı Yağcı Caddesi gibi birçok cadde ve sokaklarda su baskınları yaşandığı öğrenildi.

YAĞIŞLAR ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR DEVAM EDECEK

Uşak Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre bugün Uşak Havaalanı civarında metrekareye yağan yağış miktarı 11,7 kilogram olarak açıklandı.

Yapılan son tahminlere göre; 21 Haziran Pazartesi öğle saatlerinde yine sağanak yağış bekleniyor. Yağışların akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.  Yarın ilimizde en yüksek hava sıcaklığının 23 derece, en düşük hava sıcaklığında 14 derece olması bekleniyor.

22 Haziran Salı günü gün boyu sağanak yağış olacağı, Çarşamba günü ise açık ve mevsim normallerine döneceği tahmin ediliyor.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler