Dikilitaş Mahallesi sakinleri ölüm durağında inmek istemiyor

Dikilitaş Mahallesi, KYK Erkek yurdu karşısında bulunan otobüs durağı yaklaşık 2 ay önce kaldırıldı. Buradan toplu taşıma aracını kullanan 4 engelli vatandaş ve 200’e yakın mahalle sakini bu duruma tepki gösterdi.
Dikilitaş Mahallesi sakinleri ölüm durağında inmek istemiyor

Mahalle sakinleri, durakları kaldırıldıktan sonra yaklaşık 400 metre ilerideki durakta yolun ortasında inmek zorunda kaldıklarını, özellikle engelli vatandaşların ve çocukların yolun araçların arasında ölüm tehlikesi yaşayarak evlerine ulaştığını kaydetti.

Engelli bir eşi olduğunu ve sadece kendi durduğu apartmanda 4 engelli insanın yaşadığını belirten Saadet Keyvanoğlu; “Dikilitaş Mahallesi 2.Göksel sokak No 2 de Yüksel Apartmanında ikamet ediyoruz. Şu anda bölgemizde 200’e yakın insan ikamet etmekte.

Bizim bölgemizde 10 yılı aşkın süredir kullandığımız bir durak vardı. Bu durak faalken hiçbir sıkıntı yaşamıyorduk. Geçtiğimiz Ramazan ayında engelli bir çocuk bu durakta halk otobüsünden indi. Karşıya geçmek isterken bir araç çarptı. Çocuğa bir şey olmadı. Ama belediye durağı kaldırdı ve yaklaşık 400 metre uzağa yeni bir durak dikti.

Bu kez biz ortada kaldık. Şehir merkezinden gelen eşim ve diğer engelli vatandaşlar, yeni duraktan yolun ortasından ve hızla akan trafiğin içerisinden evlerine gelmeye çalışıyorlar. Engelli ya da sağlam, dakikada ortalama 25 aracın geçtiği bu yolda ölümle burun buruna 400 metre yürümek zorundayız sesimizi duyurmak istiyoruz: Bu durağın çevresinde ne tali yol var Ne de kaldırım var. Eski durağımızı geri istiyor ve yetkilerden can güvenliğimizin sağlamalarını istiyoruz” şeklinde yakındı.

(HİDAYET KIRAN / HABER)