Dikilitaş Mahallesi'nde pazaryeri tartışması

Dikilitaş Mahallesi 2. Coşkun Sokakta 5 yıldır kurulan Pazar yeri, bu sabah 03.00 den itibaren zabıta tarafından engellendiği için kurulamadı.
Dikilitaş Mahallesi'nde pazaryeri tartışması

Pazar esnafı ve mahalle halkının baskısı sonucu, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, saat 12.00 sularında pazarını Haziran ayına kadar aynı yerde kurulması talimatı verdi. Sorunun Pazar yerinin Taşlık mevki denen tepeye taşınmak istemesinden kaynaklandığı öğrenildi.

Dikilitaş Mahallesi 2. Coşkun Sokakta her Cuma günü 5 yıldır kurulan pazaryerinin mahallenin kuzeyinde bulunan Taşlık mevkiine taşınması için iki hafta önce pazarcı esnafına tebligat yaptıklarını belirten zabıta ekipleri sabah saat 03:00 sıralarında 2. Coşkun Sokak’a gelerek pazarcıların tezgah kurmasına, meyve ve sebzeleri araçlardan indirmesine engel oldu.

Zabıtalara eşlik eden polisleri de gören pazar esnafı ve mahalle halkı bir anda neye uğradığını şaşırdı. Pazarcı esnafı ile zabıta ekipleri arasında zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandı.

Daha sonra pazarcı esnafından ve mahalle halkından bir heyet oluşturularak Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ile görüşüldüğü öğrenildi. Bu görüşme sonrası pazaryerinde bulunan zabıta ekiplerine telefonla bir talimat gelerek Başkan Çakın’ın Pazar yerini kaldırma talimatını Haziran ayına kadar ertelediği ve pazaryerinin yeniden kurulacağı pazarcı esnafı ve mahalle halkına bildirildi. Saat 12.00 gibi pazaryeri kurularak satışlar başladı.

Bu sokakta 5 yıldır tezgah attığını belirten pazarcı İbrahim Çelik, “Bu sokakta 5 yıl önce bir önceki Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’ın talimatıyla Pazar kurduk. Uşak Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı Arif Işık nedense bizimle uğraşmaya başladı. Bize tepede Taşlık semtinde gitmemiz için baskı yapılıyor. Orası dağın başı. Kimse alış veriş yapmaz. Burada mahalle halkı bize biz onlara alıştık. Bu sabah bir geldik ki; her yar zabıta polis ne olduğunu anlayamadık” dedi.

Kendisinin 10 yıldır pazarcılık yaptığını belirten Fadime Türk, “Eşim rahatsız ben bir tek bu pazarda tezgah açabiliyorum. Burada satış yapamazsam çok mağdur olurum” şeklinde yakındı.

Mahalle halkından Ahmet Çamtepe ise “Buradaki yaşayan insanların çoğu yaşlı ve yürümekte zorluk çeken insanlar. Ta taşlık tepesine gidip alışveriş yapmaktan aciz durumda. Başkanımızdan pazaryerinin burada kalmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.