Dikilitaş Mahallesi halkı geleceğe daha bir umutlu bakıyor

Uşak Gündem olarak Uşak’ı mercek altına alıyoruz. Farklı bölgelerde yürütülen çalışmaları, halkın taleplerini, düşüncelerini ve önerilerini dinliyor, hizmetleri yerinde inceliyoruz. Bu kapsamda gelişen şehir Uşak’ın modern bir yüze kavuşan Dikilitaş Mahallesi ile serimizin ilk çalışmasını sizlerle buluşturuyoruz…
Dikilitaş Mahallesi halkı geleceğe daha bir umutlu bakıyor

Dikilitaş Mahallesi Uşak’ın batısı ve kuzeybatısında yer alan yaklaşık 19 bin insanın yaşadığı ve 12 bini aşkın seçmenin kayıtlı olduğu kocaman bir mahalledir.

Geçmişte varoş sayılan, çamurlar içerisinde, kimsenin gitmek istemediği, gitmek şöyle dursun, özellikle gençlerin ata toprağı ve baba ocağını satıp Karakıran’a kaçtığı bir dış mahalleydi. Kendisi de Dikilitaş Mahallesi’nde büyüyüp Uşak Belediye Başkanı olan Avukat Nurullah Cahan’ın sihirli dokunuşu ile bir anda varoşluktan kurtulup bu kez başka mahallerde ikamet eden insanların ev almak için çabaladığı modern bir semte dönüştü.

Mahalle sakinleri, huzurevi üzerinde yapılacak yeni TOKİ konutları ve eski Karayolları Şube Müdürlüğü bahçesinde yapılacak 20 bin metrekarelik yeşil alanın, Atapark’ın pabucunu dama atacağını ve mahallerinin Uşak’ta bir numaralı çekim merkezi olacağına inanıyorlar.

BAŞKAN CAHAN’DAN ÇOK MEMNUNLAR

Dikilitaş Mahallesi Muhtarı Sami Özer, mahallede yaşanan değişikliği söyle dile getiriyor: “Geçmişe göre, mahallemize şimdi yapılan hizmetleri süper olarak tanımlayabilirim. Şu anda mahallemizde, kanalizasyon, su, yollar, çocuklar için oyun parkları, yeşil alanlar, mahalle konağımız yapıldı. Tüm alt yapı hizmetleri tamamlandı. An itibarıyla size ileteceğim büyük bir sorunumuz yok. Tek eksiğimiz modern bir Pazar yeri. Başkanımız Sayın Nurullah Cahan onun için bize söz verdi. Eminim en kısa zamanda yapacaktır. Nurullah Cahan’dan çok memnunuz. Mahalle konağımızda hemşehrilerimiz, şu anda en çok kadınlarımız olmak üzere 7-8 dalda kurslara gidilerek sertifika alıyor ve meslek sahibi oluyorlar.

Mahalle konağımız, düğün salonu, Yasin, mevlit okuma gibi etkinliklerde mahalle halkının sosyal ihtiyaçlarını gideriyor. Konağımız gün boyunca çok aktif bir şekilde mahalle halkımız tarafından kullanılıyor.

Dikilitaş Mahallesi olarak Huzurevi üzerinde yapılması planlanan TOKİ Evlerinin ve İl Özel İdaresi’nin arka kısmında yer alan arsa içerisine yapımına başlanan 20 bin metrekarelik parkın bir an önce hayata geçmesini istiyoruz. Dikilitaş Mahallesi’nin geleceği bu projelerde. Hepsi Nurullah Cahan zamanında yapıldı. Mahallemiz, bu hızla Uşak’ın en çok kalkınan mahallesi olacak.”

MAHALLE KONAĞI KADINLAR İÇİN BACASIZ FABRİKA OLMUŞ

Muhtar Sami Bey, Mahalle konağını anlata anlata bitiremeyince şu çok ballandırdığı konağı gözlerimizle görelim istedik.

Görünce Sami beyin az bile söylediğini düşündük. Uşak Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ile temasa geçmiş, Ebruli kursları, çocuk ve hasta bakım ve birçok kursun açılmasına ön ayak olmuş, buradan aldıkları eğitim sonucu sertifika sahibi olan kadınlar meslek sahibi olmuş. Mahalle konağı, Dikilitaş Mahallesi kadınları için bacasız fabrikaya dönüşmüş.

Sadece meslek sahibi olmamışlar. Dikilitaş Mahalle Konağı sayesinde kadınların sosyal yaşamı da gelişmiş. Burada düzenlenen kadınlar için spor ve el sanatları kursları becerilerini artırırken, psikolojik danışmanlık merkezleri sayesinde aileler de geleceğe daha bir umutlu bakar hale gelmiş.

Mahalle sakinlerinden ev kadını Yaşar Yavuztürk,  “Oğlumun asker mevlidini bu mahalle konağında okuttum. Evlerimizde yaptığımızda çok kalabalık oluyor ve hareket alanı kalmıyor. Mevlit, nişan, kına gecesi, taziye hepsini rahatlıkla burada gerçekleştiriyoruz. Her şeyiyle çok güzel bir konak oldu. Yapanlardan Allah razı olsun” diyerek konağın kendileri için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekiyor.

DİKİLİTAŞ HALKI 7’DEN 70’E “NURULLAH CAHAN” DİYOR

Emekli Ali İhsan Amca da, “Ben 40 yıldır Dikilitaş Mahallesi sakiniyim ve Uşaklı olarak en büyük hizmeti Sayın Nurullah Cahan zamanında aldığımı söyleyebilirim. Alt geçitler yaptı. Yollarımız yapıldı. Mahallemize çok büyük bir cadde yaptı. Parklar yaptı. Halkla ilişkilerde çok iyi. Her zaman halkın içerisinde oluyor ve bizlerle iç içe. Öbür başkanlar seçildi mi biz onları 4 yılda bir görüyorduk. Ama Sayın Nurullah Cahan ile her zaman iç içeyiz. Cahan’ın en büyük özelliği de bu. Halkla iç içe yaşamayı bilmesi. Kendisinden çok memnunuz” şeklinde konuşarak Cahan’ın bir halkla ilişkiler uzmanı olduğuna vurgu yapıyor.

 “Değişen çok şeyler oldu. Kötü işler çok iyi oldu. Mahallemiz çok güzel oldu. Bu güzel değişikliği Nurullah Cahan’a borçluyuz” diyen bir Dikilitaş Beyefendisi ile “Nurullah Amcamıza çok teşekkür ederiz. Mahallemize taşlar döşedi. Yolarımız güzelleşti. Oyun parklarımız süper oldu. Şimdi daha temiz ve güzel bir ortamda oyunlar oynayabiliyoruz” diyen 10 yaşlarında bir çocukla da sohbet edince, “Sayın Nurullah Cahan tekrar Belediye Başkan adayı olduğu takdirde Dikilitaş Mahallesinde kayıtlı 12 bini aşkın seçmenin 10 bininin oyunu rahat alır”  diye düşündük.

İlgili Haberler