Devir olayında Aşigoları endişelendiren detay

Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm ile prensip anlaşmasına vardığını öğrenen cefakar Uşakspor taraftarları (Aşigolar) bir konuda çok kaygılandıklarını belirttiler.
Devir olayında Aşigoları endişelendiren detay

Uşakspor yönetiminin kulübün devri konusunda 6 dönem Galatasaray yönetiminde görev yapmış olan ve Hukukçu, akademisyen ve girişimci Sportif A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm ile prensip anlaşmasına vardığını öğrenen cefakar Uşakspor taraftarları (Aşigolar) bir konuda çok kaygılandıklarını belirttiler.

www.usakgundem.com Haber Merkezi ile iletişime geçen Aşigolar, Uşakspor sahipsiz kalmadığı için sevindiklerini, ancak “Uşakspor” adının, logosunun ve kırmızı siyahlı renklerin değişmesi konusunda kaygı duyduklarını dile getirdi.

Aslında Uşakspor’u Ural Aküzüm’ün şahsında Galatasaray Futbol Kulübünün aldığına inandıklarını kaydeden Aşigolar; “Galatasaray, 1 Aralık 2021 tarihinde kulüple organik bağı olmayan bir formül ile PTT 1. Ligde yer alan Altınordu Spor Kulübü'nün iştiraki olan Niğde Anadolu'yu dolaylı şekilde bünyesine katmıştı. Galatasaray, bu anlaşmayla altyapısından çıkan genç futbolcuları Niğde Anadolu FK'da oynatmayı hedeflemişti.

Ancak, Uşakspor’un devri söylentilerinin ardından, 2. Lig B Grubu'nda mücadele eden Niğde Anadolu F.K. A.Ş’nin renginin ve logosunun değişmesi için TFF’ye başvuru yapıldığı bilgisine ulaştık.

Biz, doğuştan aşık olduğumuz ve Uşak ile özdeşleşen Kırmızı – Siyah renklerin, logosunun ve 1967 yılından bu yanan 55 yıllık sevdamız olan Uşakspor adının yok olmasını asla istemiyoruz. Kulüp merkezi de Uşak’ta kalmalı, heyecanımız yok olmalıdır.

Yapılacak protokolde, çok sağlam maddeler olmalı, Uşakspor adı, renkleri ve logosu değişmeyeceğine dair hukuksal zorunluluklar olmalıdır.

Uşakspor, adını dünya durdukça yaşatmaya kararlıyız” ifadesini kullandılar