DEVA Partisi depreme ilişkin Bilmiyoruz kampanyası başlattı!

Depremin üzerinden bir aydan fazla bir sürenin geçmesinin ardından DEVA Partisi 'Bilmiyoruz' kampanyası başlattı.
DEVA Partisi depreme ilişkin Bilmiyoruz kampanyası başlattı!

Bugün sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan DEVA Partisi 'Bilmiyoruz' kampanyasının başlatıldığını duyurdu! Yapılan bu kampanyaya göre depremin üzerinden 40 gün geçmesinin ardından depreme ilişkin bazı konuların netleşmediği konusunda iddialarda bulundu. Sunulan bu kampanya hakkında açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin açıklamalar yaptı. 

BİLMİYORUZ KAMPANYASI BAŞLATILDI! 

Yapılan açıklamalarda depreme ait bazı gerçeklerin bilinmediğini ifade eden Şahin soruların yanıtlarını alamadıklarını ifade ederek, “Hâlâ bilmiyoruz. Depremin üstünden tam 40 gün geçti ancak bilmemiz gerekenleri hala bilmiyoruz. Mesela, depremde gerçekte kaç kişi öldü, bilmiyoruz. Kaç kişi başka şehirlere göç etmek zorunda kaldı, bilmiyoruz. Deprem bölgesinde kaç kişi işsiz kaldı, bilmiyoruz. Depremde ekmek teknesi yıkılan esnafımız için ne yapılıyor, bilmiyoruz. Kampanyalarda toplanan paralar nerede kullanılacak, bilmiyoruz. Deprem bölgesindeki öğretmen ve öğrenciler için ne yapılacak, bilmiyoruz. Enkazlar kaldırılırken bu işin çevreye etkileri gözetiliyor mu, bilmiyoruz." şeklinde konuştu. 

Depreme ilişkin gerçeklerin ortaya çıkmasını istedikleriğini ifade eden DEVA Partisi, "Halkımıza gerçekleri ulaştırmakta kararlıyız. Çünkü biz aldatılan, oyalanan, arkasından gizli saklı işler çevrilen, insan yerine konulmayan bir millet olmayı reddediyoruz. Bilmek bir haktır. Biz, hakkımızı istiyoruz.” şeklinde açıkladıkları kampanya ile birlikte artık sorulan bu sorulara yanıt verilmesi gerektiğinden bahsetti.