Depremzedeler için sucuk mangalları yandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ildeki afetzedeler çeşitli şehirlere yerleştirilmeye başlandı. Afyonkarahisar'a yerleştirilen depremzedelere mangalda sucuk ikram edildi.
Depremzedeler için sucuk mangalları yandı

Depremzedeler için sucuk mangalları yandı -  Kahramanmaraş depreminden etkilenen 11 ilde büyük yıkım yaşandı. Değremin etkisi altına giren 11 kentteki depremzede vatandaşımız çeşitli illere nakledildi. Farklı şehirlerde misafir edilecek olan depremzedelerden Afyonkarahisar'daki Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlarda kalanlar için mangal dumanı tüttürüldü. 

AFYON'DA MANGAL DUMANI DEPREMZEDELER İÇİN TÜTTÜ

Kahramanmaraş merkezli birbiri ardına gerçekleşen ve 11 ili etkileyen iki depremin ardından Afyonkarahisar'daki KYK yurtlarına yerleşen depremzedelere yönelik Gastronomi Şehri Afyonkarahisar'ın meşhur sucuğu yurt bahçesine yakılan mangallarda pişirilerek ikram edildi. Afyonkarahisar'daki KYK yurtlarında kalan depremzedelerin sosyal hayata adapte olabilmelerine katkıda bulunmak için mangallar yakılarak kentin meşhur Afyon sucuğu ikram edildi. Depremzedeler için düzenlenen programa katılan Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Mehmet Kasapoğlu, ''Sayın valimizin himayelerinde şuan Afyonkarahisar'da yöresel tatları depremzedelere tattırmak istedik. Afyonkarahisar belediyemize teşekkür ediyoruz, onlar bize sucukları gönderdiler, Sayın Valimizin himayelerinde AFAD ve Kızılay'a gelen sucuklardan vardı. Onları biz burada depremzede kardeşlerimiz için Kahramanmaraş'tan var, Hatay'dan var, Adıyaman'dan var. Bu kardeşlerimize en azından Afyonkarahisar'ın yöresel lezzetlerini, Afyon sucuklarını tattıralım istedik. Burada tüm depremzedelerimiz afiyetle yediler. 11 ili yakmadı bu tüm Türkiye'yi yaktı buradaki bizim memur arkadaşlarımız, buradaki görevli arkadaşlarımız, işçilerimizin hepsi yürekten severek hizmet ediyorlar. Çünkü deprem sadece onları yapmadı bizleri de yaktı. İnşallah bunu devletle el ele vererek bunları aşacağız.'' açıklamasına yer verdi.