Depremzede vatandaşlar için adres değişikliği 2 Nisan'da sona eriyor!

Depremzede vatandaşların oy kullanmak için tanınan adres değişikliği hakkı ile Nüfus Müdürlüklerine yapılacak başvurular için 2 Nisan son gün!
Depremzede vatandaşlar için adres değişikliği 2 Nisan'da sona eriyor!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından depremden etkilenen 11 ildeki vatandaşlar çevre illere göç etmek durumunda kalmıştı. Kimi vatandaşlar kendi evlerini değiştirirken kimi vatandaşlar için konteyner ve çadırda kalarak evlerini terk etmek zorunda kaldı. 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilmesi beklenen Cumhurbaşkanlığı seçiminde de depremzede vatandaşlar için farklı illerde oy kullanma hakkının bulunduğu ifade edildi. Oy kullanacak olan vatandaşların bulundukları ilde çadır ya da konteynerde kalsalar dahi Nüfus Müdürlüğüne giderek adres değişikliği yapabilecekleri ifade edildi. 

SON GÜN 2 NİSAN! 

Bu adres değişikliğinin yapılabilmesi için vatandaşların bulundukları ildeki Nüfus Müdürlüklerine girmeleri, nüfusmatik ya da internette e-devlet üzerinden yapmaları gerektiği ifade edilirken bunun için de İçişleri Bakanlığı'nın tanıdığı hakkın 2 Nisan 2023 tarihinde sona erdiği öğrenildi. Bu nedenle de kişilerin bulundukları illerde oy kullanabilmeleri için 2 Nisan tarihine kadar işlemleri tamamlaması gerekmektedir.