Depremzede hacı adayları için Diyanet İşleri açıklama yaptı! Erteleme yapılabilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte hacca gidecek olan depremzedeler için kayıt erteleme haklarının bulunacağı öğrenildi.
Depremzede hacı adayları için Diyanet İşleri açıklama yaptı! Erteleme yapılabilecek

Bugün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından sosyal medyada yapılan son duyuru ile birlikte 2023 senesinde düzenlenen kura çekilişinde kesin kayıt hakkı elde eden depremzede vatandaşlar için kendi istekleri halinde bir sonraki seneye erteleme haklarının bulunduğu ifade edildi. 

Yapılan bu açıklama 11 ilde etkisini gösteren deprem felaketinden etkilenmiş olan iller için geçerliliğini korurken, bu bölgelerdeki vatandaşların kendi isteklerine göre 2024 senesinde de hac vazifelerine yerine getirebilecekleri öğrenilmiş oldu. 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI DUYURDU! 

Konu hakkındaki duyuruyu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "2023 yılı haccı için düzenlenen kura sonucunda kesin kayıt hakkı elde etmiş vatandaşlarımızdan deprem bölgesindeki 11 ilimizde ikamet eden hacı adaylarımız, arzu ettikleri takdirde kesin kayıt haklarını 2024 yılına erteleyebileceklerdir." ifadeleri ile açıklandı. 

Bu sene Hacca gidemeyecek olan depremzede vatandaşların yapılan bu duyuru ile birlikte erteleme işlemlerini Diyanet İşleri'ne başvuru yaparak 2024 senesinde gerçekleştirilebilecekleri öğrenilmiş oldu.