Depremin 12'inci gününde enkaz altından sağ çıktılar! Aileleri gözyaşlarına boğuldu!

Kahramanmaraş merkezli deprem çevre 10 ili etkisi altında bırakırken Antakya'da yıkılan hastanenin enkazından 2 kişi sağ çıkarıldı.
Depremin 12'inci gününde enkaz altından sağ çıktılar! Aileleri gözyaşlarına boğuldu!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde çevre 10 il enkaza dönerken enkaz altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları depremin 12. gününde de tüm titizlikle sürdürülmeye devam ediyor. Türkiye'yi derinden yakan deprem 10 ilde yıkıma neden olurken binlerce vatandaş enkaz altında hayatını kaybetti. Depremin 12. gününde yaralar sarılmaya çalışılırken güzel haberler gelmeye devam ediyor. Depremin 261. saatinde enkaz altından çıkarılan iki kişi umut oldu. Aileleri gözyaşlarına boğuldu. 

12 GÜN SONRA BİR MUCİZE GERÇEKLEŞTİ!

Kahramanmaraş merkezli deprem çevre 10 ili etkisi altında bırakırken Antakya'da yıkılan hastanenin enkazından 2 kişi sağ çıkarıldı. Asrın felaketi Türkiye'yi derinden sarsarken Hatay'ın Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi'nde bulunan Akademi Hastanesi'nin enkaz çalışmalarında iki kişinin hayatı kurtuldu. Depremin 12. gününde tamı tamına 261 saat sonra enkaz altından 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ve 33 yaşındaki Mustafa Avcı sağ çıkarıldı. Arama kurtarma ekipleri tarafından sürdürülen enkaz çalışmaları hala devam ederken hastane enkazından iki kişi saç çıkarıldı. Mucize anlar kameralara kayıt edilirken aileleri gözyaşlarına boğuldu. 

Hem zamana hem de enkaz altında yaralı vatandaşların sağlık sorunları karşısında tüm hızıyla ve titizliği ile çalışmalarını sürdürmek durumunda olan arama kurtarma ekipleri profesyonel bir çalışmanın ardından enkaz altındaki Şakiroğlu ve Avcı'ya ulaştı. Depremin üzerinden 261 saat geçerken 12 gün sonra iki kişi enkaz altından mucizevi şekilde sağ çıkarıldı. Enkaz altından çıkarılan depremzedelerden Avcı sağlık görevlisinin getirdiği telefonda yakınına ilk olarak "Nazlı enkazdan çıktı mı?' sorusunu sordu. 

TÜM AİLESİ SAĞ ÇIKARILDI!

Yakınından herkesin iyi olduğu yönünde bir cevap alan Avcı'nın sağlık ekipleri tarafından tedavisi yapıldı. İlk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk edilen Avcı ve Şakiroğlu tedavisi yapılırken Şakiroğlu'nun babası "Burada olduğuna, hayatta olduğuna ümidim vardı. Bugün yine dedim, aynen burada. Saat 20.00'de buradan çıktım. O zaman da ümidim vardı. Oğlu Aziz Yusuf'u hastaneye getirmişti. Çocuğu şu an iyi evimizde. Ben çok sevindim. Allah Türkiye'yi sevindirsin. Ben kendim de burada enkazdan çıktım. Ben ilk gün kendi imkanlarımla öbür kapıdan kurtuldum. Eşi ve çocuğu da ilk gün çıkarıldı" dedi.