Deprem sonrası Suriye'ye geri dönen mültecilerin sayısı açıklandı!

Asrın felaketi olarak adlanırılan depremin meydana gelmesinin ardından binlerce vatandaş hayatını kaybetti.
Deprem sonrası Suriye'ye geri dönen mültecilerin sayısı açıklandı!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin meydana gelmesinin ardından binlerce can kaybı yaşanırken deprem bölgesinde ekipler tarafından çalışmalar hala devam ediyor. Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem çevre 10 ilde büyük bir yıkıma neden olurken binlerce bina yıkılmış ve 44 binin üzerinde can kaybı yaşanmıştı. 100 bin üzerinde vatandaşın yaralanmasına neden olan depremde Türkiye'nin yaraları hala sarılmaya çalışılırken depremin meydana gelmesinin ardından ülkesine geri dönen Suriyeli sayısı açıklandı.

Asrın felaketi olarak adlanırılan depremin meydana gelmesinin ardından binlerce vatandaş hayatını kaybetti. 44 binin üzerinde can kaybının oluşmasına neden olan deprem birçok kişinin sevdiklerini, evini ve işini kaybetmesine neden olurken deprem bölgesinde birçok Suriyeli de hayatını kaybedenler arasında yer aldı. Deprem bölgesinde yaşayan Suriyeli vatandaşlar Türkiye'nin derinden yaralanmasına neden olan deprem felaketinin ardından ülkelerine döndü. 

42 BİN SURİYELİ GERİ DÖNDÜ!

Yapılan açıklama doğrultusunda meydana gelen depremin ardından 42 bin Suriyeli vatandaşın deprem sonrası ülkesine geri döndüğü açıklandı. Deprem bölgesinde aradan geçen zamana rağmen çalışmalar hala devam ederken evi yıkılan vatandaşların ihtiyaçları da giderilmeye çalışılıyor. Deprem bölgesi için birçok yardım talebi karşılanmaya çalışırken aynı zamanda depremzede vatandaşlar için destek ödemesi duyuruları da yapılmaya devam ediyor.