Deprem felaketinin ardından yıkılacak olan bina sayısı belli oldu!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından yıkılacak olan bina sayısı belli oldu!
Deprem felaketinin ardından yıkılacak olan bina sayısı belli oldu!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremden etkilenen 11 ilde yapılan çalışmalar sonucunda hasarlı olan binalar belirlenerek, ağır hasarlı olanların yıkım işlemlerine başlanılmıştı. Acil yıkılması gereken binaların tespit edildiği bugünlerde Bakanlıklar tarafından konu ile ilgili açıklamalar da gelmeye başladı. 

ACİL YIKILACAK OLAN BİNA SAYISI BELLİ OLDU! 

Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından yapılan tespitlere göre şu ana kadar 5 milyon 397 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 875 bin binada inceleme yapıldığı öğrenildi. Yapılan incelemeler sonucunda 883 bin bağımsız bölümden oluşan 301 bin binanın acil yıkılacağı, yıkık ya da orta hasarlı olduğu tespit edildi. Konuya dair detaylar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından açıklandı. 

BİR SENE İÇERİSİNDE 319 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK!

Depremin ardından vatandaşlar için söz verilen konutların tamamlanması için çalışmaların yürütülüğü ifade edilerek Bakan Kurum tarafından "11 ilin kültürel dokusunu, demografik yapısını, sanayisini ve kültürünü koruyacak anlayışla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda 21 Şubat’tan bugüne yaklaşık 34 bin konutumuzun ihalesini yaparak yapım sözleşmelerini imzaladık ve sahada fiilen yapımına başladık. İlk sözleşmelerini imzaladığımız alanlarda da inşaat faaliyetlerini hızlı bir şekilde bilim insanlarımızın görüşleri, fikirleri ve önerileri doğrultusunda yürütüyoruz.

Bir yıl içerisinde, 2-3 ay içerisinde başladığımız 319 bin konutumuzun yapımını tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz ve toplamda hasar tespiti tamamlanan 650 bin konutun yapım sürecini de yürütüyor olacağız." şeklinde açıklamalara yer verildi.