Deprem bölgesinden dönen Bahçeli konuştu! Tek tek not alıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte deprem bölgesine giden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dönüşünde açıklamalarda bulundu.
Deprem bölgesinden dönen Bahçeli konuştu! Tek tek not alıyoruz

Deprem bölgesi olan Hatay'a ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli incelemelerde bulundu. Yapılan bu incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, deprem bölgesinde devam etmekte olan çalışmalar hakkında konuştu. Ziyaretlerin devam ettiği esnada ise dün akşam saatlerinde Hatay'da iki büyük deprem meydana geldiği de öğrenilmişti. 

Yapılan ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, deprem bölgeleri için devam eden çalışmalar hakkında konuşurken, bölgede bu durumundan menfaat elde etmek isteyen kişilerin de isimlerinin tek tek not alındığından da bahsetti. 

MÜTEAHHİTLER ÇALMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMİŞ! 

Depremin etkilendiği illerde yapılan evlerin son derece dayanıksız olduğu görülmüştü. Bu konu hakkında da konuşan Bahçeli, "Milli felaketlerde ortak aidiyet paydasında uzlaşamayanlar, insani değerlere yabancılaşan mihraklardır. Türkiye devasa bir musibetin tesirindedir. Türkiyemiz doğal afetlerin risklerine her zaman açıktır. Deprem bilimciler tarafından Kahramanmaraş depremi dünya üzerinde karada meydana gelen en büyük depremlerden birisi olarak tanımlanmıştır. İnsani ve fiziki kusurlar doğal afetin boyutunu artırmaktadır. Gölcük depremi bir milattır. Bu tarihten önce inşa edilen binalarda zemin etüdü zorunluluğu yoktu. Hazır beton yoktu. Binaların demirlerinin dayanıklılığı azalıyordu. Müteahhitler malzemeden çalmayı alışkanlık haline getirmişti." şeklinde konuştu. 

TEK TEK NOK ALIYORUZ! 

Bu süreçte depremden faydalanmak isteyen kişilerin bulunduğunu iddia eden Devlet Bahçeli, "Depremden menfaat devşirmek isteyenler hata yapar. Depremden menfaat devşirmenin arayışında olanlar ahlaksızlığın markalarıdır. Bunları tek tek not aldığımız da çok iyi bilinmelidir. Kaos peşinde kim koşuyorsa insanlığı tartışmaya açıktır. Tektonik mirası, jeolojik müktesebatı, meteorolojik özellikleri ile Türkiyemiz doğal afetlerin risk ve tehlikelerine her zaman açıktır. " şeklinde yaptığı açıklama ile birlikte de zor günlerde belirlenen bazı kişilerin bulunduğunu ifade etti. 

İNSAN KAYNAKLI HATALARI SIFIRLAMAK ZORUNDAYIZ! 

Cumhur ittifakı olarak ağır şartların kaldırılacağını söyleyen Bahçeli, hiçbir insanın aç ve açıkta kalmayacağını açıkladı. Yapılan bu açıklamada binaların da artık dayanıklı yapılması gerektiğinden bahserederek, "Her yıl 300 bin binanın dönüştürülmesi planlanmıştır. Depremler ve diğer afetler yaşanacaktır. Bu yakıcı gerçekten kaçış yoktur. Depreme ve ilgili yönetmelere uygun dayanıklı binalar yapmaktan başka seçenek yoktur. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır. Felaketten çıkardığımız derslerle daha güvenli, daha huzurlu, daha sağlıklı geleceğin temelini atmalıyız. İnsan kaynaklı hataları sıfırlamak zorundayız." şeklinde ifadelere yer verdi. 

Depremden etkilenen illeri kucaklamak için yeterli gücün bulunduğundan bahseden Devlet Bahçeli, kalkınmanın da yalnızca birlik ve beraberlik ile olabileceğinden bahsetti.