Deprem bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem bölgesiyle ilgili tahmini paylaştı!

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Ahmet Ercan açıklamasında "Deprem bölgesinde M7’ye varan, yıkıcı 20-25 artçı bekleniyor" dedi.
Deprem bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem bölgesiyle ilgili tahmini paylaştı!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin meydana gelmesi ile birlikte birçok kişi hayatını kaybetti. Çevre 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem binaların tuzla buz olmasına neden olurken enkaz altında kalan vatandaşların birçoğu hayatını kaybetti. Ölü sayısı 41 bine yaklaşırken binlerce yaralı hastanede tedavilerine devam ediyor. Depremin ardından uzman isimler art arda açıklamalarına devam ederken bir açıklama da Deprem bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan geldi. 

ARTÇI DEPREMLER DEVAM EDECEK!

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Ahmet Ercan açıklamasında "Deprem bölgesinde M7’ye varan, yıkıcı 20-25 artçı bekleniyor" dedi. 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan deprem Türkiye'nin derinden yaralanmasına neden olurken deprem bölgesinde 14. günde de çalışmalar hala devam ediyor. Uzman isimler arasında yer alan Ercan deprem bölgesiyle ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklama ile gündeme geldi. Depremin gerçekleştiği bölgede büyüklüğü 7'ye yakın 20-25 artçı deprem olabileceğini belirten Ercan Twitter'dan yaptığı açıklaması ile dikkat çekti. 

Depremin meydana geldiği bölgede endişe ve korku bitmek bilmiyor. Evi yıkılan binlerce kişi çevre illere yerleştirilirken memleketini bırakmak istemeyen vatandaşlar da geceyi çadırda geçiriyor. Deprem bölgesinde yaralar hala sarılmaya çalışılırken uzman isim Ercan Twitter hesabından yaptığı açıklama ile gündeme geldi. Deprem bölgesinde bundan sonraki süreç için büyüklüğü 7'ye yakın 20-25 artç depremin meydana gelebileceğini belirten Ercan şunları söyledi;

"M7,9’luk depremden sonra ilk hafta içinde tüm Türkiye kırıkları zangır zangır gıcırdadı. Eğer ülkede taşma noktasına kadar gergin olan bir kırık olsaydı, başka depremler olurdu. Geçen iki haftada yer dinginleşti. Ne var ki,deprem bölgesinde M7’ye varan, yıkıcı 20-25 artçı bekleniyor."