Cumhurbaşkanı’ndan Cuma Namazı Sonrası Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın gündeminde kısıtlama ve Kanal İstanbul Projesi vardı.
Cumhurbaşkanı’ndan Cuma Namazı Sonrası Açıklamalar

Gündeminde Kısıtlamalar, Kanal İstanbul Ve Ermenistan Vardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrasında birtakım açıklamalarda bulundu. Pek çok kesimi ilgilendiren açıklamalar, hem kısıtlamalar hem de Kanal İstanbul projesi ile ilgiliydi. Erdoğan yaptığı açıklamada ilk olarak kısıtlamaya ilişkin soruları yanıtladı.

Bilindiği üzere 2020 yılının aralık ayından beri sokağa çıkma yasağı ve restoran ile kafelerin kapatılması kararı uygulamaya alınıyor. Son günlerde ise kısıtlamaların kaldırılması tartışılıyor ve bir süredir kısıtlamalara dair bir açıklama bekleniyor.

Geçtiğimiz gün yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonucunda açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahreddin Koca, kısıtlamaların kaldırılması veya esnetilmesine ilişkin son kararın pazartesi günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda verileceğini belirtmişti. Bugün ise aynı soru Erdoğan’a soruldu.

Erdoğan Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada Sağlık Bakanı Fahreddin Koca’nın sözlerine değindi ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun yaptığı toplantı sonucunda raporların Fahreddin Koca’ya verilmiş olduğunu söyledi. Bilim kurulunun kendi içinde gerçekleştirdiği konuşmaların neticesinde hazırlanan raporlar ve sunumların pazartesi günü gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda kendisine iletileceğini belirtti.

İstatistiki verilere ulaşmadan bir açıklama yapmanın sağlıklı olmayacağına değinen Recep Tayyip Erdoğan, Fahreddin Koca’nın kendisine bir sunum yapacağını, sunum sonucunda ise yasakların ve kısıtlamaların durumunu aralarında konuşacaklarını söyledi. Pazartesi günü yapılacak olan toplantının ardından aldığımız kararları halkımızla paylaşacağım diye Erdoğan, özellikle oteller ve lokantalarla ilgili çeşitli kararlar alacaklarının sinyallerini verdi.

Cumhurbaşkanı’nın değindiği konulardan biri de Kanal İstanbul Projesi idi. Kanal İstanbul Projesi, Erdoğan’ın gerçekleştirmeyi planladığı bir proje. Ancak ana muhalefet partisi CHP ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu projenin gerçekleşmesinin İstanbul için iyi olmayan sonuçları doğuracağını düşünüyor.

Erdoğan, açıklamasında İmamoğlu’nun ya da ana muhalefetin bu işten anlamayacağını, Avrupa ülkelerininse bu ve bunun gibi projelerimizi hayranlıkla izlediğini belirtti. Erdoğan sözlerine Ermenistan’daki darbe girişimi ile nokta koydu. Darbenin her türlüsüne karşıyız diyen Erdoğan, yönetim değişikliğinin Ermenistan darbe girişimi ile değil, halkın tasarrufu ile yapılacağını da sözlerine ekledi.