Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı atama kararları yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sayıda kişi için görevden alma kararı verirken aynı şekilde yeni atamalar da yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan atama ve görevden alma kararları!

Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu görevlendirmeler Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları ile kamuoyuna ilan ediliyor. Bugün yayınlanan Resmi Gazete’de yine çok sayıda atama kararı yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sayıda üst düzey atama yaparken aynı zamanda dikkat çeken görevden alma kararları verdi.

ATAMA KARARLARI BELLİ OLDU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda üst düzey atamalar yapıldı.

1.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nda toplam 9 üst düzey ismi görevden aldı. Bu isimlerin İliç’te yaşanan maden faciası nedeniyle görevden alındıkları iddia edildi.

2.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığına Hande Hacımanmutoğlu’nun atamasını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile Bayburt İl Müftüsü Abdurrahman Şahin görevden alınırken Batman, Sinop, Kocaeli, Isparta, Çorum, Balıkesir, Bingöl, Bayburt, Tunceli ve Hakkari’ye il müftüleri atandı.

İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Ali İmran Turgut görevden alınırken Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Çanakkale, Edirne ve Erzurum bölge müdürlüklerine yeni atamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile Hurşit Yıldırım da Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğüne ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Ahmet Türkoğlu’nu atadı.

3.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde 5 farklı atama gerçekleştirildi.