Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmaniye'den duyurdu! Devlet ilk günden itibaren yerini almıştır

Bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile deprem bölgesinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmaniye'den duyurdu! Devlet ilk günden itibaren yerini almıştır

Depremin ardından dün Hatay ilinde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün de ziyaretlerine depremin etkilerinin oldukça şiddetli görüldüğü bir diğer il olan Osmaniye'de devam etti. Yapılan bu incelemelerin ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vatandaşlara açıklamalar yapılmaya başlandı. 

DEVLET VE MİLLET OLARAK ÇALIŞTIK! 

Yaşanan deprem felaketinin ardından devletin ilk günden itibaren deprem bölgesinde yardımda olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Devlet ve millet olarak çalıştık. Ana muhalefet ve yanındakiler devlet yok diyorsa da gören gözleri kör, kulakları sağır. Devlet tüm güvenlik güçleri ile 11 ilde yerini almıştır. 271 bin görevli ile vatandaşımızın yardımına koştuk. Elimizdeki tüm imkanları kullandık. Ama terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz çıkmış Kızılay'a nerde diyor. Kızılay 2 buçuk milyon insanına Yemek sunuyor. Geçici barınma merkezlerini hızla devreye alıyoruz. Bölgeye 300 bin çadır sevk edildi. Bunların kulakları var ama duymaz, gözleri var ama görmez. 865 bin vatandaşımız çadırda. 23 bin 500 vatandaşımız konteynerlerde." dedi. 

Bu açıklamaların yanı sıra ise yardımların ulaştırılmadığı konusu hakkında ise "Depremzedelerimizin yeme içme ihtiyaçlarının giderilmesi amacı ile gereken tedbirleri aldık ama terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz. Çıkmış bir tanesi "Kızılay nerede" diyor, be ahlaksız, be adi günde yaklaşık iki buçuk milyon insan bu Kızılay yemeğini ulaştırıyor. Bir ülkede kendi kurum ve kuruluşuna bu denli ahlaksızca yaklaşmaz yenilir yutulur bir şey değildir." diyerek tepkilerini dile getirdi. 

ACİL YIKILACAK OLAN BİNA SAYISINI AÇIKLADI! 

Tüm bunların yanı sıra ise Osmaniye ilinde 9 bin 500 konutun yapımına başlanacağını ifade eden Erdoğan, "Bir müjde de köylerde yaşayan vatandaşlarımıza vermek istiyorum. Köylerimizi de tıpkı şehir merkezleri gibi 1 yıl içerisinde ayağa kaldırmayı planlıyoruz. Toplamda 70 bin köy evimizi ahırıyla, bahçesiyle, kendi özgün mimarisine uygun şekilde yaparak hak sahiplerine teslim edeceğiz. Sadece Mart ayında 200 bini konut 70 bini köy evi olmak üzere toplam 270 bin vatandaşımızı ailesi ile birlikte ev sahibi yapmak için bismillah demiş olacağız." şeklinde yaptığı açıklamalar ile yapılan incelemeler sonucunda son durum hakkında bilgi verdi.