Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı kararlarını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yapılan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kabine toplantısında alınan kararlar ne oldu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı kararlarını açıkladı!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde toplantı. Tüm bakanların eksiksiz olarak katılım gösterdiği kabine toplantısında önemli kararlar alındı. Bu alınan kararlar da toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklandı.

MEVCUT ANAYASA TÜRKİYE’Yİ TAŞIYAMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gündeme dair konulara ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Azerbaycan'ın Karabağ zaferi sonrasında Ermenistan'la yürüttüğü barış görüşmelerini de yakından takip ediyoruz. Güney Kafkasya'da yakalanan tarihi fırsatın heba edilmemesini umuyoruz. Bölgemizin istikrarsızlığından faydalanan yabancı düşmanlara fırsat verilmemeli, oyunlarına gelinmemeli. Mevcut anayasanın Türkiye'yi taşıması mümkün değildir. Yeni Yüzyıl'da Yeni Anayasa ülküsünü gerçeğe dönüştürmemiz gerektiğine inanıyorum. Türk demokrasisi yeni bir anayasayı ülkemize kazandırarak darbe geleneğiyle hesaplaşmasını tamamlamalıdır.” dedi.

İHA’LARIN ÖNEMİNİ BİR DEFA DAHA GÖRDÜK

Savunma sanayisinin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İran Cumhurbaşkanı sayın Reisi ve beraberindeki heyetin vefat ettiği helikopter kazasında İHA'ların önemi bir kez daha ortaya çıktı. Akıncı zorlu hava şartlarına rağmen bölgede 7,5 saat arama tarama faaliyeti yaparak uçuş gerçekleştirdi. Savunma sanayimizin ülkemizdeki belirli çevreler tarafından sık sık hedefe konduğunu biliyoruz. Savunma sanayinde 3.500’den fazla firmamız 80 binden fazla personel ile bizim için çalışmaya devam etmektedir. Silahlı kuvvetlerimiz karada, denizde ve havada vatanımızın güvenliğini sağlamaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE AÇISINDAN FELAKETTİR

Doğurganlık hızının azalmasına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aileye değer veren bir kültüre sahibiz. Aile Türk toplumunun temelidir. Devletin aileyi koruma görevleri anayasada sıralanmıştır. Aileyi tehdit eden belalarla mücadelede devletin sorumlulukları belirtilmiştir. Aile yapımızın muhafazası bizim için vazgeçilmezdir. Son yıllarda aileye yönelik tehditlerin giderek arttığını görüyoruz. Dünyanın birçok bölgesinde artık toplumlar yaşlanıyor. Çocuk sahibi olmak aileler için sürekli ertelenen bir durum haline geldi. Parçalanmış ailelerin sayısı günden güne çoğalıyor. Bu küresel trendden maalesef biz de olumsuz etkileniyoruz. Doğurganlık hızımız gerilemiştir. Bu Türkiye açısından bir tehdit ve felakettir. Biz bu tabloyu gördüğümüz için sürekli 3 çocuk tavsiyesinde bulunduk. Çok eleştirildik ama maalesef zaman bizi haklı çıkardı. Nüfus millet olarak en büyük gücümüzdür ve bunu korumak zorundayız.” şeklinde konuştu.

DEPREM KONUTLARININ TAMAMI 2025 SONUNDA TESLİM EDİLMİŞ OLACAK

Deprem bölgesindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asrın felaketi olan 6 Şubat depremlerinde topplam 850 bin bağımsız bölüm kullanılmaz hale gelmiştir. Depremzedelerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için canla başla çalışıyoruz. Bugünkü kabine toplantımızda Çevre Bakanımızın sunumunu dinledik ve çalışmaların hızlandırılması için gerekli talimatları verdik. Bugüne kadar 451.297 bağımsız bölümün büyük kısmının ihale süreci bitip inşaat faaliyetleri başladı. 1.240 şantiye ile sahadayız. Yapımı biten konut ve köy evlerimizi etap etap teslim edeceğiz. Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim etmeyi planlıyoruz. 2025 yılının son aylarında tüm hak sahiplerine konutlarını ve iş yerlerini teslim etmiş olacağız.” dedi.

YAS İLAN EDİLDİ!

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin hayatını kaybetmesi üzerine alınan yas kararını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İran’da yaşanan acı nedeni ile ülkemizde 1 gün yas ilen edilmesine karar verdik. İran kardeş ülkemizdir ve bu zor süreçte komşumuzun yanında olacağız. İran ile iyi ilişkiler tesis etmiş ve buna da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.