Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine kararlarını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı konuşma ile alınan kararları açıkladı. Son kabine toplantısında hangi kararlar alındı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine kararlarını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde bugün kabine toplantısı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan toplantıya tüm bakanlar iştirak ederek alanları hakkındaki konularda sunumlar yaptılar. Kabine toplantısında alınan son kararlar ise toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı Millete Sesleniş konuşması ile kamuoyuna açıklandı.

Son kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerdeki temaslarına dair kısa bilgilendirmelerde bulundu. Yerel seçim çalışmalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan toplamda 50 şehri ziyaret edeceğini duyurdu. Seçim takviminin sağlıklı bir şekilde işletileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonuçlarının şimdiden hayırlı olmasını diledi.

DEPREM BÖLGESİNDE 46 BİN KONUT VE KÖY EVİ TESLİME DİLDİ

Deprem bölgesinin yeniden inşası hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diğer gelişmeler ne olursa olsun bizim değişmez gündem maddelerimiz var. Depremde yıkılan şehirlerimizi ayağa kaldırmak bunlardan birisidir. Deprem bölgesinde hayatın normal ritmine kavuşması için çalışıyoruz. Şu ana kadar 46 bin konut ve köy evini hak sahiplerine teslim ettik. Nisan sonuna kadar bu rakamı 75 bine çıkartacağız.” dedi.

TERÖRLE MÜCADELE MESAJI

Terörle mücadele konusunda bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörle mücadeleyi sınırlarımız içinde ve dışında kararlılıkla devam ettiriyoruz. Irak sınırlarımızı güvene alacak çalışmaları tamamlamak üzereyiz. İnşallah bu yaz Irak sınırındaki çalışmalarımız tamamlanacak. Suriye sınırımızda da çalışmalar yapıyoruz. Bölgedeki herkesi bu güvenlik stratejimize saygılı olmaya davet ediyoruz. Aksi takdirde ortaya çıkacak gerginliklerden onlar sorumlu olacaklardır.” ifadelerini kullandı.

GAZZE AÇIKLAMASI!

Gazze konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak Gazze’li kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Türkiye Gazze ve Filistin için elinden geleni yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir. Ancak sorunun çözümü daha farklıdır. Bu vahşete engel olması gereken Uluslararası kurumların nasıl felç edildiğini anlatmaya gerek bile yok. Gazze’de temeli atılacak ilk Yahudi yerleşim binasının sadece onursuzluk olduğunu göstermeye yetecektir. Filistin’de ikinci dünya savaşından beri gerçekleştirilen gasp eylemlerini meşrulaştırmak kimsenin yararına olmayacaktır. Türkiye olarak tüm birimlerimizle güçlü olmazsak bizim başımıza gelecek olan da Gazze’de yaşananlardır.” şeklinde konuştu.

SAVUNMA SANAYİSİ İHRACAT REKORLARI KIRIYOR

Savunma sanayi hakkında gelişmeleri açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Savunma sanayimizde geldiğimiz yer Kaan ile ülkemizde ve dünyada epeyce konuşuldu. Bugün bu başarı hikayemizin ihracattaki etkisine değinmek istiyorum. Sahip olduğumuz yüksek teknoloji ürünlerini dost ve müttefik ülkelerle de paylaştık Geçtiğimiz yıl dünyanın 185 ülkesinde 230 çeşit savunma sanayisi ürünü satarak 5,5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Bu alanda gücümüzü artırmak için savunma sanayi üretimimizi deprem bölgesine yayacağız. SİHA teknolojisinde dünyada 3 ülke arasında yer alıyoruz. 2024 yılının ilk 2 ayında savunma ve hava sanayisinde 643 milyon dolar ile ayrı bir rekor kırdık.” dedi.

EKONOMİ MESAJLARI

Ekonomi alanında da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye tarihi bir ekonomik dönüşümden geçiyor. Geçtiğimiz yıl maruz kaldığımız asrın felaketine ve seçimlere rağmen ekonomimiz yüzde 4,5 oranında büyümeyi sürdürdü. Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen ekonomimizin direncini bu büyüme rakamları ispatlıyor. Milli gelirimizin 1,1 trilyon doların üstüne çıkması önemli gelişmelerdir. Türkiye uzun vadeli kalıcı refah artışlarına odaklanarak yoluna devam edecektir. İstihdamdaki başarı hikayemizi geçtiğimiz yıl 855 bin yeni istihdam ile sürdürdük. Enflasyon ile mücadelede ise henüz istediğimiz yere gelmedik. Ancak kararlıyız. Daha önce bunu yaptık ve yine yapacağız. Aynı şekilde cari açıktaki düşüş de sürüyor. Yılık ilk 2 ayında cari dengede 13 milyar dolarlık iyileşme sağladık.” ifadelerini kullandı.

EMEKLİYE EK ZAM BAŞKA BAHARA!

Çalışanların ve emeklilerin maaş zamlarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mali disiplinden asla taviz vermiyoruz. Kalıcı fiyat istikrarını sağlayacak maliye politikalarımızı yönetmeye devam edeceğiz. Ülkemizin risk priminin düşürülmesi, borçlanma maliyetlerinin azalması ve buna bağlı gelişmeler ekonomi programımızın doğru yönde ilerlediğini gösteriyor. Çalışanlarımızın, emeklilerimizin ve dezavantajlı vatandaşlarımızın hayatlarına dokunduk. Her alanda milletimizin refah seviyesini katlamış bir hükümet olarak bugünkü sıkıntılara gözlerimizi kapatamayız. Emeklilere muhalefetin söylediği maaş artışlarını tüm yatırımları durdursak bile karşılayamıyoruz. Bu vatandaşımızı kendi kaderine bırakacağımız anlamına gelmiyor. Türkiye’yi geliştirerek çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirlerini artıracağız. Milletimizden bize güvenmeyi sürdürmelerini özellikle istirham ediyorum.” dedi.