Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul vaadine İmamoğlu'ndan yanıt geldi!

Dün katıldığı canlı yayında Kanal İstanbul projesi için ilgili adımların atılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından İmamoğlu'ndan çağrı geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kanal İstanbul vaadine İmamoğlu'ndan yanıt geldi!

Kanal İstanbul projesi ile ilgili dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir ortak canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda 28 Mayıs seçimlerinden elde edilecek olan sonuçlara göre Kanal İstanbul projesi için ilgili adımların atılacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda “Kanal İstanbul’un her iki yakasında da lüks konutlar yapılacak. Pazar günü neticeyi alalım Kanal İstanbul’la ilgili adımları atacağız” şeklinde ifadelere yer verilmişti.

KANAL İSTANBUL PROJESİNE KARŞI ÇIKTI!

Bu açıklamaların ardınan ise proje en başındna bu yana karşı çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu paylaşımda bulundu. Pazar günü yapılacak olan ikinci tur için çağrıda bulunan İmamoğlu, projenin üzerinden çağrıda bulundu. 

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Nerede 'Çılgın Proje?' 2011’den beri Kanal İstanbul belasının peşinden gidenler, bu seçimde projelerini unuttu. Siz UNUTMAYIN, kıymetli İstanbullular. Kentimiz için 28 Mayıs seçimi Ya Kanal Ya İSTANBUL seçimidir. İstanbul’a bu kötülüğü yaptırmayalım. Milyonlarca yeni nüfus, daha çok trafik, daha çok bina, susuzluk, yok olan doğa, heba edilen milyarlar… Kentimizi bu çılgınlıktan korumak için sandıklara gidelim." şeklinde ifadeleri ile vatandaşları bu proje üzerinden oy kullanmaları için sandıklara çağırdı.

Böylelikle de vatandaşlar için yaptığı paylaşıma göre Kanal İstanbul projesine bir kez daha karşı çıkmış oldu.