Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Tahıl koridoru anlaşması uzatıldı!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte tahıl koridoru anlaşmasının uzatıldığı ifade edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Tahıl koridoru anlaşması uzatıldı!

Bundan birkaç saat önce Ukrayna Başbakanı tarafından yapılan açıklamalarda Tahıl koridoru anlaşmasının uzatılmasının talep edildiği belirtilmişti. Bunun ardından konu ile ilgili 4 ay süre ile uzatmanın sonuna gelinen bugünde nasıl bir karar alınacağı merak konusu iken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklamalar geldi. Yapılan bu açıklamalara göre Tahıl koridoru anlaşmasının sonuna gelindiği ifade edildi. Bugün Seddülbahir Kalesi ile yapımı tamamlanan Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu Açılış Töreni'nde konuşma yapan Erdoğan, yaptığı konuşmalarda tahıl koridoru anlaşmasının uzatıldığı ifade edildi. 

ANLAŞMA UZATILDI! 

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "12015'te restorasyonuna başlanan Seddülbahir Kalesi Terörden sokak olaylarına darbe teşebbüslerine milletimizin iradesini gasp etmeye yönelik saldırılar karşısında verdiğimiz tüm mücadelelerde Çanakkale kahramanlarını örnek aldık. Dünyanın yaşadığı krizlerin önümüze çıkardığı fırsatları değerlendirebilmemiz için ihtiyacımız olan tek şey, istikrar ve güven iklimine sahip çıkmaktır. Türkiye Yüzyılı vizyonunu üzerine inşa ettiğimiz temelin en sağlam taşlarından biri de Çanakkale'de kazandığımız zafer. Havsa'dan Çanakkale'ye uzanan bu yol, ulaşımı 45 dakikadan 25 dakikaya düşürerek, ziyaretçilere büyük kolaylık sağlayacaktır." dedi ve sürenin uzatılması konusunda "Her iki tarafla da yaptığımız görüşmeler sonunda 19 Mart'ta bitecek olan anlaşma süresinin uzatılmasını sağladık." şeklinde konuştu.