Cuma namazı vakti 16 Şubat 2024! Bu hafta cuma namazı saat kaçta kılınacak?

Müslümanlar için farz ibadetlerden olan Cuma namazı için insanlar vakit saatlerini araştırıyorlar. 16 Şubat 2024 Cuma günü cuma namazı saat kaçta kılınacak? İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde cuma namazı vakitleri saat kaç olarak açıklandı?
Cuma namazı vakti 16 Şubat 2024! Bu hafta cuma namazı saat kaçta kılınacak?

Müslümanların mübarek günü olan Cuma gününe özel ibadet olan cuma namazı farz alan ibadetler arasında yer almaktadır. Cemaat ile kılınması zorunlu olan cuma namazı için en çok merak edilen konu her hafta vakit saati oluyor. Her hafta değişen cuma namazı saati nedeniyle müminler saat kaçta cuma namazının kılınacağını araştırıyorlar. Bu hafta cuma namazı saat kaçta kılınacak?

CUMA NAMAZI VAKİTLERİNİ DİYANET AÇIKLIYOR!

Cuma namazı vakitleri ile alakalı olarak en doğru açıklama Türkiye’de din işlerini yürüten Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılmaktadır. Çok uzun yıllardır namaz vakitleri Diyanet’in ilgili birimi tarafından takip edilmekte ve güneşin hareketlerine göre her gün de değişmektedir. Bundan dolayı Diyanet namaz vakitlerini her gün için günlük, aylık ve yıllık olarak açıklamaktadır. Müslümanlar da başta cuma namazı olmak üzere tüm namaz vakitlerini bu şekilde öğrenebilmekte ve camilerde de ezanlar bu vakit hesaplamalarına göre okunarak müminler namaza davet edilmektedirler.

BU HAFTA CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile beraber 16 Şubat 2024 Cuma günü için cuma namazı vakitleri belli oldu. Yapılan bilgilendirme açıklamasına göre cuma namazı bu hafta İstanbul’da 13:23’te, Ankara’da 13:08’de, İzmir’de 13:321’de kılınacak. Diğer şehirlerde cuma namazı saatleri için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sitesinden bilgi alınabiliyor. En doğru cuma namazı saatleri Diyanet’in internet sitesi üzerinden ilan ediliyor.

CUMA NAMAZININ FAZİLETİ NEDİR?

Cuma namazı Müslümanlar için oldukça önemli bir ibadettir. Cuma günleri cemaat ile beraber kılınan cuma namazları müminler arasındaki kardeşlik bağlarını da güçlendirmektedir. Bunun yanında cuma namazlarının birde eğitici yönü vardır. Cuma namazının farzlarından olan cuma hutbesi ile Müslümanlara dini, toplumsal, kültürel ve sosyal konularda İslam dininin öngördüğü şekilde nasihatler edilebilmekte ve doğru olan telkin edilmektedir.