Cinayeti protesto eden sağlıkçılar aralarında tartıştı

Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Ekrem Karakaya'nın bir hasta yakını tarafından silahlı saldırıya uğrayarak vahşice katledilmesi ülke genelinde olduğu gibi Uşak’ta da sağlık çalışanlarını ayağa kaldırdı.
Cinayeti protesto eden sağlıkçılar aralarında tartıştı

Hekimler 2 gün boyunca acil hizmetler dışında iş bırakma kararı alırken, Uşak’taki protesto sırasında Türk Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Mehmet Özkuk ve CHP Uşak İl Başkanı Uzman Dr. Ali Karaoba arasında bir tartışma yaşandı.

Konya Şehir Hastanesi'nde görev başındayken bir hasta yakını tarafından silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna 12 mermi isabet eden Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi, bu vahşi saldırı Uşak’ta da sağlıkçılar tarafından protesto edildi. Uşak’ta eczaneler kapandı. Aile hekimleri hasta bakmadı. Hastanelerde acil servis dışında sağlık hizmeti verilmedi.

Türk Tabipler Odası Uşak Şubesi, Aile Hekimleri Derneği Uşak Şubesi, Sağlık Sen Uşak Şubesi, Türk Sağlık Sen Uşak Şubesi üyeleri, Özel Öztan Hastanesi ve Uşak Eğitim Araştırma Hastanesi önünde mevlit ve Kur’an okutup, alkışlarla protestolarda bulundular.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan alkışlı ve ıslıklı protestoların ardından, ortak bildiriyi, Radyoloji Uzmanı Dr. Ali Ercan okudu.

Ercan, “Bugün hepimizi çok üzgünüz. Çünkü çok değerli bir çalışma arkadaşımız vahşice katledildi. Her musibetten bir hayır çıkarma isteğimiz var. Keşke böyle bir musibet olmasaydı. Bu olay Uşak’ta ilk kez sağlıkla ilgili bütün katmanları bir araya getirdi. Tabipler Odası, Aile Hekimleri, eczacılar ve tüm sağlık ekipleri bir araya geldi.

Dün Konya şehir Hastanesi’nde görevli Uzman Dr. Ekrem Karakaya vahşice yapılan bir silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmiştir. Şehit doktorumuzun acısı yüreğimizi yakmış, sağlık camiasını derinden yaralamıştır. Böylesine korkunç olayların yaşanması, yaptırımların en ağır seviyede uygulanması ve tedbirlerinde en üst seviyeden alınması gerektiğini göstermiştir.

Sağlıkta şiddete cezayı artıran ve kategorik suç olarak tanımlayan düzenleme hayata geçmiştir. Tabi bunların hayata geçmesi değil uygulaması önemlidir.

Sağlıkta şiddetin kanlı bir vahşet olarak kendini gösteren bu olay, tüm sağlık ve kuruluşlarının sıfır toleranslı olarak hiçbir silah alınmaması gerektiği düşünülmelidir.

Can güvenliği sağlanmadan sağlık hizmeti yürütülemez. Sağlık camiasının sabrı kalmamıştır. Sağlıkta şiddeti lanetliyor, merhum doktorumuza Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu okuduğum ortak bildiridir. Benim duygularımın aynında bu bildiri çok hafif kalıyor. Lütfen birlik olmak için artık böyle acı olayları beklemeyelim. Yönetici kim olursa olsun, iktidarda kim olursa olsun. Örgütlü toplum güçlüdür. Bizim siyasilerle işimiz olmaz. Ülkede mesleğini siyasete bakmaksızın en iyi şekilde yapmaya çalışan tek camia belki de biziz. Bu yüzden lütfen örgütlü olun örgütlü olursa güç oluruz” dedi.

“İş başka yerlere gidiyor” tartışması

Dr. Ali Ercan’ın konuşmasının ardından; Türk Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Mehmet Özkuk ile CHP Uşak İl Başkanı Uz. Doktor Ali Karaoba arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Karaoba’nın konuşmasının ardından bir grup sağlıkçı; “Bakan istifa” diye bağırmaya başladı.

Bunun üzerine Tüm Sağlık Sen Uşak Şube Başkanı Mehmet Özkuk; “Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim. Biz saldırıya uğrayan merhum doktorumuzu anmak, ruhuna Fatiha okumak için toplandık. Ama iş başka yere gidiyor” dedi.

Bunun üzerine Dr. Karaoba, “Hiç de başka yere gitmiyor. Bu vahşi saldırıda ölen sıradan bir kişi değil. Bir doktor. 30 yılda yetişiyor” şeklinde karşılık verdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)