CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Uşak'ta

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, bazı temaslarda bulunmak üzere 2 günlüğüne Uşak’a geldi.
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Uşak'ta

Türkiye’nin büyük bir ekonomik kriz yaşadığını belirten Girgin, bu krizin etkilerini tespit etmek ve CHP krizden çıkış yolu olarak hazırladığı 13 maddelik çözüm önerisini ilgili STK’lara anlatabilmek için Uşak’ta iki günlük çalışma yapmak için geldiğini belirtti.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Uşak İl Başkanı Nadi Sancar; “CHP Muğla Milletvekili Sayın Süleyman Girgin ile Uşak’ta sektörün sivil toplum örgütleri ile bir araya geliyoruz. Sektör temsilcilerinin krizden ne kadar etkilendikleri ve CHP’nin çözüm önerileri üzerine sohbetler yaptık. Sayın Milletvekilimiz iki gün boyunca burada. Sabah, hayvan üreticileri ve birlikleri ile bir araya geldik. Şeker İş Sendikası ve iş dünyası temsilcileri ile birlikte olacağız.

Her ne kadar birileri yok saysa da Türkiye’yi kâbus gibi saran bu krizin nereden geldiğini, nasıl büyüdüğünü Sayın vekilim Uşaklılara anlatıyor” dedi.

“MEKSİKA PEZOSU DEĞER KAYBETMİYOR TL KAYBEDİYOR”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ise Uşak izlenimlerini şöyle aktardı: “Tüm ülkemizi saran bu krizi ve CHP’nin çözüm önerilerini anlatmak için vekillerimiz Türkiye’yi dolaşıyor. Ben de bir çalışma yapmak için iki günlüğüne Uşak’a geldim.

Maalesef ülkemizde siyasi iktidarın kabul etmediği bir ekonomik kriz yaşanıyor. Kimileri bunu bir, “Ekonomik Savaş” olarak değerlendiriyor. Kimileri de “Dış güçlerin saldırısı” olarak değerlendiriyor. Kimileri de Ekonomik çöküş” olarak adlandırıyor. Birileri kabul etmese de Türkiye ciddi anlamda bir ekonomik krizle karşı karşıyadır. Bugün yapısal sorunlar sonucu biriken sorunlar yüzünden ekonomik krizle karşı karşıyayız.

Geldiğimiz noktada uygulanan ekonomik ve dış politikalarının iç sorumlusu iktidar değilmiş gibi, Trump’a havale edilmektedir. ABD: Meksika sınırına duvar örme tehdidi karşısında Meksika Pezosu değer kaybetmiyor da, ABD’nin Rahip Bronson’un serbest bırakılması yönündeki tehdidi karşısında TL yüzde 40 değer kaybediyor?

Bunun sorumluluğu Trump üzerinden yürütülürse hiç inandırıcı değil.  Sokaktaki vatandaşın kriz öncesi 100 TL değerindeki parası 60 TL’ye düştü. CHP, ekonomik krizden çıkış yolu olarak 13 maddelik bir çözüm önerisi getirdi. Türkiye’yi dolaşarak bu çözüm önerilerini anlatmaktayız.

Bundan sonraki çalışmalarımız toplumun sorunlarının çözümünde çok önemli katkı sağlayacaktır. Ben bu organizasyonu yapan İl başkanı ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum.

“Bugün borç alan yarın emir alır. Asıl sorun Başkanlık sistemidir. Başkanlık geldi. Faizler yüzde 28, enflasyon yüzde 15, işsizlik oranı yüzde 15 oldu. Demek ki başkanlık her derde deva değilmiş.”