Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı! Yeni şehir merkezlerinin kurulacağı yerler kesinleşti

Türkiye'de yaşanan asrın felaketi sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklamalar geldi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı! Yeni şehir merkezlerinin kurulacağı yerler kesinleşti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı! Yeni şehir merkezlerinin kurulacağı yerler kesinleşti - Türkiye'de yaşanan asrın felaketi sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklamalar geldi. Buna göre ise Murat Kurum tarafından yapılan son dakika açıklamasında, "Bugün itibariyle hemen hemen her ilimizde, depremden etkilenen illerimizde yerleşim alanlarına ilişkin yerler belirlendi." ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum afet bölgelerinde yeni yerleşim alanları için yerlerin belirlendiğini açıkladı.

MART AYINDA YENİ İNŞAATLARA BAŞLANACAK

Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamaların satır başları ise şu şekilde.

"Depremden etkilenen 10 ilimizde yerleşim alanlarına ilişkin yerler belirlendi. Bütün ekiplerimiz bu alanlara ilişkin ayrıntılı jeolojik etüt raporlarını hazırlıyorlar. Konutlarımız zemin artı 3-4 katı geçmeyecek. Ağır hasarlı binalardan eşya taşıyacak vatandaşlarımızın valilikler koordinesinde süreci yürütmesi önemli. Enkazlar, belirlediğimiz enkaz döküm alanlarına dökülecek ve ayrıştırılacak. 3 milyon bağımsız bölümün 345 bini yıkık veya ağır hasarlı. 1 hafta içinde 10 ilimizde tüm hasar tespit çalışmalarını tamamlayacağız. Konutların inşaatına mart ayında başlamayı planlıyoruz."