Cevdet Aykan kimdir, neden hayatını kaybetti?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından bugün yapılan açıklama ile birlikte Cevdet Aykan'ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Ardından merak edilenler ise artmaya başladı.
Cevdet Aykan kimdir, neden hayatını kaybetti?

Bugün Fahrettin Koca tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile birlikte Cevdet Aykan'ın hayatını kaybettiği açıklandı. Bunun ardından ölüm haberinin gelmesi ile birlikte Aykan'ın hayatını kaybetme nedeni ile eskiden bulunduğu görevler hakkında merak edilenler arttı. 

FAHRETTİN KOCA DUYURDU! 

Vefat haberini sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Koca, "Milletvekilliği, senatörlük, Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı ile Köy İşleri Bakanlığı görevlerinde bulunan, sağlık camiamızın çınarlarından Dr. Cevdet Aykan, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve dostlarına başsağlığı diliyorum." şeklinde yaptığı açıklama ile Aykan'ın hayatını kaybettiğini bu sözler ile paylaştı. 

CEVDET AYKAN KİMDİR? 

98 yaşında hayatını kaybeden Cevdet Aykan, 1975 Tokat doğumludur. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Aykan ardından da Ruh ve Sinir Hastalıkları uzmanı oldu. 1965 senesinde siyasete giren Cevdet Aykan 1965 ve 1969 yılları arasında Tokat Milletvekili olarak görev yaptı.

1973 ile 1979 senelerinde Tokat Senaratörlüğü yapan Aykan, 1. Erim Hükümetinde bağımsız olarak Köy İşleri Bakanlığı görevinde bulundu. Bunun yanı sıra da 2. Erim Hükümetinde de Sağlık Bakanı olarak görev yapan Doktor Cevdet Aykan'ın bir yandan da Betül Aykan ile evli olarak 3 kızı olduğu da öğrenildi. Bugün Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama ile birlikte de hayatını kaybettiği açıklandı.