Cerablus’da 2 Uşaklı her gün 500 kişinin iftar yemeğini hazırlıyor

Suriye’nin Cerablus kentinde iki Uşaklı gönüllü olarak Kızılay yetimhanesinde her gün 500 kişiye iftar yemeği hazırlıyor. Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Gençlik Kolları Başkanı Nuri Çoğuplugil ve Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Demir, Türk Kızılayı tarafından kurulan yetimhanede çoğu çocuk 500 kişi için iftar yemekleri hazırlayarak Uşak’ın gururu oldular. Uşaklı 2 aşçının, aynı zamanda 70 kişiye Ramazan ayı boyunca aşçılık kursu vereceği de öğrenildi.
Cerablus’da 2 Uşaklı her gün 500 kişinin iftar yemeğini hazırlıyor

GÖNÜLLÜ OLARAK GİTTİLER

İç savaş yüzünden 10 yılı aşkın bir zamandır mağdur olan Suriye halkına yapılan yardımlar devem ederken, Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Gençlik Kolları Başkanı Nuri Çoğuplugil ve Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Demir, Türkiye-Suriye sınırında yer alan 25 bin nüfuslu Cerablus kentinde her gün 500 kişiye iftar yemeği hazırlayarak Uşak’ın gururu oluyor.

Savaş mağduru insanların durumuna çok üzüldükleri için gönüllü olarak Suriye’ye gittiklerini söyleyen Başkan Fatih Demir, “Nuri arkadaşımla ben Türk Kızılayının Cerablus kentinde bulunan yetimhanesinde görevlendirildik.

Burada günlük yaklaşık 500 kişiye yemek çıkarıyoruz. Savaş mağdurları kardeşlerimize Uşak’tan el uzatmak ve yardım etmek bizi de mutlu kılıyor.  . Mazlumların ve mazlum coğrafyasının kardeşleri olan Suriyelilerin yanındayız.  Suriyeli kardeşlerimizin yarasına bir nebze merhem olabiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

Demir, “Kardeşlerimizin iftar yemeğini hazırlamanın yanı sıra Mübarek Ramazan ayı boyunca, meslek edindirme kursları kapsamında 70 kişiye aşçılık dersi vereceğiz. Kurslarımızın ilk etabı olan pastacılık eğitimine başlamış bulunmaktayız” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler