Çaykur 1072 mevsimlik işçi alımı İşkur başvuru tarihleri ve şartları belli oldu!

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından 1072 mevsimlik işçi alımı yapılacağı açıklandı. ÇAYKUR işçi alımı ne zaman, nasıl be hangi kadrolarda yapılacak? ÇAYKUR işçi alımı başvurusu nasıl yapılır?
Çaykur 1072 mevsimlik işçi alımı İşkur başvuru tarihleri ve şartları belli oldu!

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) yeni personel alımı yapacak. Alınacak personellerin mevsimlik işçi statüsünde işe yerleştirilecekleri bildirildi. ÇAYKUR mevsimlik işçi alımı ile alakalı olarak merak edilen tüm detaylar belli oldu. ÇAYKUR mevsimlik işçi alımı nasıl yapılacak? ÇAYKUR kaç mevsimlik işçi alımı yapacak?

KAÇ İŞÇİ ALIMI YAPILACAK?

ÇAYKUR’un mevsimlik işçi alımı ile alakalı olarak bilgilendirmeyi Rize İŞKUR Müdürlüğü yaptı. Yapılan açıklamaya göre toplamda 1072 mevsimlik işçi alımı yapılacak. Alımı gerçekleştirilecek olan mevsimlik işçiler ÇAYKUR’un Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’da bulunan fabrikalarında istihdam edilecekler.

ÇAYKUR’a alınacak olan mevsimlik işçilerin hangi pozisyonlara alınacakları da belli oldu. Buna göre 930 beden işçisi, 70 çay eksperi, 55 engelli geçici işçi, 17 eski hükümlü geçici işçi alımı yapılacak. Bunların toplamında ise 1072 işçi alımı yapılmış olacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

ÇAYKUR 1072 geçici işçi alımı başvurularının ne zaman ve nasıl yapılacağı da açıklandı. Her yıl olduğu gibi ÇAYKUR geçici işçi alımlarını İŞKUR üzerinden gerçekleştirecek. Başvurular ise 26 Nisan 2024 Cuma ile 30 Nisan 2024 Salı tarihleri arasında yapılabilecek. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar başvuru işlemlerini e-devlet, ALO 170 ve İŞKUR’un internet sitesi üzerinden çevrimiçi olarak yapabilecekler.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

ÇAYKUR mevsimlik işçi alımı başvuru şartları da netleşti. Genel şartlar aranırken özel şartlar da talep ediliyor. Başvuru yapacak olan kişilerden ikamet şartı istenecek. Rize’de fabrikalarda alım yapılacak pozisyonlar için Rize’de ikamet ediyor olmak şartı bulunuyor. Ayrıca mevsimlik işçiler işe alınmaları durumunda ayını yerde 5 yıl boyunca görev yapma zorunluluğu kuralına da tabi olacaklar. ÇAYKUR içerisinde ilden ile geçişler yapılamayacak.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İŞKUR tarafından alınacak olan ÇAYKUR mevsimlik işçi alımı başvuruları hızlı bir şekilde değerlendirilecek. İşe alımlar noter kurası ile belirlenecek. 14 Mayıs n2024 Salı günü noter kurası Rize Gençlik ve Spor Salonu’nda çekilecek ve işe yerleşecek olanlar belirlenecek.