Çakın; Daha geniş yollar ve daha çok yeşil alan ve modern bir şehir istiyorum”

Uşak Belediye Başkanı Mehmet çakın, eski adı 2. Etap olan, “Uşak ili, Merkez ilçesi, Durak, İslice, Sarayaltı Mahallelerinde yaklaşık 47,7 hektar alanda imar planı revizyonunun daha güzel bir Uşak için uygulanmasının gerektiğini kaydetti.
Çakın; Daha geniş yollar ve daha çok yeşil alan ve modern bir şehir istiyorum”

Çakın, kişilerin menfaatinden kent menfaatinin daha üstün olduğunu vurgulayarak bölgede konut+ticari alan ve ayrık nizam olarak bir imar planı revizyonu hazırladıklarını, 15 yıldır çivi bile çakamayan mülk sahiplerinin yapılaşma için önünü açtıklarını, itirazları da haklı bulurlarsa hemen dikkate alacaklarını açıkladı.

KAPI ALTINDAN ATILAN MATBU DİLEKÇELER MAĞDURİYET YARATIR

Kentsel dönüşüm alanı planlanırken 2 ayrı etaptan oluşturulmuştu. İlk bölümü tamamlandıktan sonra burası ile kent merkezi arasında kalan ve küçük sanayi esnafının yer aldığı kısım tanımlamasını yapan Çakın, “Bu projeyi hayata geçirmek için yola çıkarken toplumun bir çok kesimi ile hemfikir olarak, “Artık şehrimizin bu bölgesinde bir sanayi alanı olmamalı kanaatine vardık. Diğeri konu ise burası güzel bir şehir olarak yapılaşacaksa bitişik nizam şeklinde yapılamanın uygun olmadığı yönünde de bir kanaat oluştu. Burası da şehrin merkezinde kalmış bir alan olarak daha nezih ve güzel planlanmalıydı.

Bir diğer konu; biz belediye olarak şehir plancılarının görüşleri doğrultusunda konut+ ticari olarak ayrık nizam planlaması şehir plancılarına göre de daha doğru olacaktı.

Biz burada 18. Madde uygulayarak alanı baştan planlayalım, mülkiyetler karışsın, bir proje çizelim. Herkes hakkına ne düşünüyorsa ona razı olsun. Bölgedeki mülk sahipleri buna şiddetle karşı çıktı. Yıllarca bitmedikleri için mağdur olduklarını kendilerinin yapmak istediğini bildirdiler ve 15 yıldır yapılaşamadıklarını belirttiler.

Bunun üzerine, mimarlar odası, mühendisler odası ve bazı mülk sahipleri ile bir toplantı düzenledik. Projemizi anlattık. İnsanların 15 yıldır yapılaşamadığını belirterek şuyulandırdığımız arsaların mülkiyetlerini koruyalım. Ama yapılanmanın düzgün olmasını sağlayalım. Küçük parsellerden dolayı yapılaşmaya engel olmayalım dedik. Sosyal donatıları ile herkese yarayacak, bölgedeki vatandaşların önünü açabilecek. Şehrimizin bu önemli bölgesini kötü görünümünden kurtarabilecek bir plan ortaya koyduk” dedi

İmar revizyon planına yapılacak itirazları normal karşılayan Çakın, “Olabilir, haklıdır da. Ama bunu örgütlü bir şekilde matbu dilekçeleri kapı altlarından atarak iş yaptırmama mantığında olmaları hoş değil. Bir çivi çakamadığı için yıllarca mağdur olan ve buradaki mülkünün geliri ile yaşamak zorunda olan insanları temelli mağdur durma düşürmek de hiç doğru bir davranış değil.

Temel amacımız; daha geniş yollar ve, daha çok yeşil alanlar oluşturmaktır. Mevcut hali ile insanlar bize gelse biz şuyulandırsak belediyenin payına daha çok yer kalacak ve daha karlı olacak. Ancak çok kötü bir görüntü ortaya çıkacak. Daha çok mağduriyet çıkacak.

Gelen her itiraz dilekçesini tek tek inceleyeceğiz. Bize katkı sağlayacak ve haklı gördüğümüz dilekçelerin gereğini hemen yerine getireceğiz. Mahkemeler de herkesin hakkıdır. Ama bu kadar kişinin de haklı olduğunu düşünmek gerekir.

Payına sadece daha fazla hisse düşsün diye yaklaşımında olanlar kente ve bölgedeki bütün hak sahiplerine haksızlık yaptığını akıllarından çıkarmasın” şeklinde konuştu.

Çakın, “Karaağaç Mahallesinde eski çöplük alanı denilen yerde TOKİ yaklaşık 700 konut yapma çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede zemin etüt ve jeolojik incelmeler yapıldı. Teknik raporlar alındı. Hiçbir sıkıntı yok. 5 katlı gayet güzel evler yapılacak” bilgisini verdi.