Çakın, 15 farklı projede inceleme yaptı

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, her hafta gerçekleştirdiği saha ziyaretlerinde bu kez AK Parti Uşak İl Kadın Kolları Başkanlığı Yönetimini misafir etti.
Çakın, 15 farklı projede inceleme yaptı

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın; AK Parti Uşak İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Sabancı ve yönetim kurulu üyeleri ile birçok noktada inceleme gerçekleştirdi.

Başkan Çakın, kadın kolları ile birlikte; kentsel dönüşüm bölgesine kazandırılan park, Çocuk Kent, yarı olimpik yüzme havuzu, Bölme Piknik Alanı, Diorama 1922 Uşak, Deniz Grup Asım Karaer Sağlık Ocağı ve Engelsiz Yaşam Merkezi, Yayalaştırılan Sokaklar, Genç Kuşak Akademi binası, Uşak Belediyesieski binası, yeni aşevi binası, Karaağaç Mahallesi Pazar Yeri ve Düğün Salonu, Kayaağıl Termal Tesisi, Kadın Koordinasyon Merkezi(UKAMER) yeni hizmet binası, Ataparkbaskı beton zemin uygulaması ve Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi projelerini yerinde inceleyerek çalışmalar hakkındaki bilgi aktardı.

Kentin dört bir yanında çalıştıklarını aktaran Başkan Çakın, “Bölme’den başlayıp, Yeşil Karaağaç’a kadar her mahallemizde süren çalışmalarımız var. Yaklaşık 3 senedir pandemi ile mücadele ederken diğer taraftan da Belediyemizin vatandaşlarımız için hayata geçireceği projelerin hazırlıklarını yapmıştık. Bu çerçevede ihalesini gerçekleştirdiğimiz ve Uşak’ımıza kazandıracak yeni tesislerimizin inşaatları şu an hızlı bir şekilde devam ediyor.” dedi.

ÇAKIN:” FAALİYETLER KESİNTİSİZ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEK”
Bir taraftan şehre yeni park alanları kazandırırken diğer taraftan da vatandaşların sosyal, sportif ve kültürel ihtiyaçlarını giderecek çeşitli tesislerin hızla yükseldiğini ifade eden Başkan Çakın, “Bu anlamda sadece yapı işleri değil, altyapıdan yollara kadar, gençlerimizden kadınlarımıza kadar birçok noktada faaliyetlerimiz kesintisiz bir şekilde devam edecek. Önümüzdeki süreçte yapımı tamamlanan yatırımlarımızın açılışlarını da hep birlikte yapacağız. Ben şehrimize kazandırılacak projelerin şimdiden vatandaşlarımız için hayırlı uğurlu olmasını diliyor, teşekkür ediyorum.”dedi.

“GÜZEL BİR TESİS BİZLERİ BEKLİYOR”
Gerçekleşen projeleri hep merak ettiklerini dile getiren katılımcılardan Fethiye Kartal, “Belediye Başkanımız dönem dönem toplantılarımıza katılarak bahsediyordu projelerden. Lakin bugünkü gezimiz yerinde ve tespitli olduğu için çok daha verimli oldu. Ne kadar sürede nelerin yapıldığını ve nelerin yapılacağını yerinde gördüğümüz için çok memnun kaldık. Başkanımıza bu inceleme için teşekkür ediyorum.” dedi.Ayrıca Kalfa Korusu’ndaki Çocuk Kent Projesi’ne olan ilgilerini dile getiren Kartal, “Uşak’ın beklentisiydi zaten. Aileler çocuklarını götürebileceklerifarklı yerlerin olmadığını söylüyorlardı. Bu merkez sayesinde çocuklar bir kenarda oynarken, aileler de çayını içebilecek, çocuklarını kontrol edebilecek ve güzel bir gün geçirebilecek. Güzel bir tesis bizleri bekliyor.” dedi.

“HEPSİ BİRBİRİNDEN DEĞERLİ PROJELER”
Katılımcılar arasından düşüncelerini dile getiren Ayşe Yalçın, “Her şeyi yerinde gördük, çok güzeldi. Merak ettiğimiz projeleri Başkanımız bizlere yerinde en güzel şekilde gösterdi, açıkladı ve detaylı şekilde bilgiler verdi. Uşak’ımız için çok güzel çalışmalar yapılıyor ve hepsi birbirinden değerli projeler.” diyerek Başkan Çakın’a incelemelerden dolayıteşekkür etti.

Bir diğer katılımcı Ayşe Bitik ise şöyle dedi: “Genel olarak şehirdeki projelerden bahsediliyordu ama bugün bire bir yerinde görmek bizim çok hoşumuza gitti. Uşak’a olan sevdam bu gezi ile bir kez daha arttı. Başkanımız bizi bu geziye davet ettiği için çok mutluyum.”

İşte tek tek incelenen o projelerden bazıları;

KENTSEL DÖNÜŞÜM PARK ALANI
Kentsel Dönüşüm bölgesinde yer alan ve 11 bin 750 metrekare alana oturan yeni park geniş bir çevreden vatandaşların ilgisine ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 150 adet ağacın toprakla buluşturulduğu ve halen dikim çalışmaları süren kentsel dönüşüm bölgesindeki parkta; 500 metrelik koşu parkuru, yaş guruplarına göre oyun alanları, ahşap oyun parkuru, oturma alanları, çim tepecikleri gibi birçok donatı yer alıyor.

ÇOCUKKENT PROJESİ
Oyun alanlarından macera parklarına, sosyal tesislerden çocuk eğitim atölyelerine kadar birçok özel aktivitenin yer alacağı büyük bir proje olan Çocukkent, Kalfa Korusu'nda bulunan 123 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Çocukkent sayesinde çocuklar güvenli bir ortamda eğlenmenin ve öğrenmenin tadını çıkarırken ailelerde dinlenme ve keyifli vakit geçirme olanağı bulacak. Alanda 10 bin metrekarelik bir bilim merkezi de yer alacak.

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU
Atatürk Mahallesi'nde yapımına başlanan, 1260 metrekare inşaat alanına sahip yarı olimpik yüzme havuzu şehrin tamamına hizmet verecek. Spor Toto'nun destek olduğu ve gerekli standartlara uygun planlanan proje ile hem yüzme alanında sporcu yetiştirilmesi hem de burada resmi yarışmaların yapılabilmesi hedefleniyor. Ayrıca alana kazandırılacak açık spor alanlarıyla bölge bir spor kompleksine dönüştürülecek.

BÖLME PİKNİK ALANI
Genişletilerek düzenlemeler yapılan bir cirit sahasına ev sahipliği yapan Bölme Piknik Alanı toplamda 35 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. İçerisinde 44 adet kamelya ve barbekü, çocuk oyun parkı, 450 metre uzunluğunda yürüyüş parkuru, hamak, salıncak, mescit, havuz ve tuvalet barındıran piknik alanı halkın nefes alacağı yeni bir alan olacak.

ATAPARK’TA YENİ UYGULAMA
Zeminde oluşan deformeler nedeniyle sorunların meydana geldiği Atapark’ta kapsamlı bir çalışma başlatıldı. 12 bin metrekarelik alanda taş döşemesi yerine baskı beton uygulaması yapılan çalışma ile uzun vadeli ve dayanıklı bir zeminin hizmete kazandırılması amaçlanıyor.

MİLLİ MÜCADELE 100. YIL DİORAMA 1922 UŞAK
Şehrin en merkezi noktasında bulunan ancak yıllardır atıl durumda olan Atapark Kule, Milli Mücadele’nin 100. yılında “Diorama 1922 Uşak” olarak halkın hizmetine açıldı. Kurtuluş Mücadelesi’nde Uşak’ta ortaya koyulan fedakarlıkları ve öne çıkan şahsiyetleri daha yakından tanıma imkânı sunan merkez, gelecek nesiller için de bir rehber olacak. Anlatı ve tasvir gücü yüksek tabloları, portre eskizlerini, tarihi şahsiyetlerin dönem kostümüyle hiperrealist silikon figürleri yer alıyor.

UŞAK BELEDİYESİ DENİZ GRUP ASIM KARAER SAĞLIK OCAĞI VE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ
Şehir merkezinde hayata geçirilecek olan proje ile toplam inşaat alanı Bin 600 metrekare olan büyük bir tesis hizmete sunulacak. Dört kattan oluşacak tesisin alt katında sağlık ocağı bulunacak. Uşak Belediyesi'nde görevli psikoloğun da hizmet vereceği tesiste ayrıca engelli vatandaşlara yönelik dört sınıf şeklinde kurs odaları bulunacak. Bodrum katta yer alacak spor salonu ve müzik odası sayesinde engellilerin rehabilitasyonuna destek sağlayacak olan tesis; engelli bireylerin ailelerinin de günlük hayatlarını kolaylaştıracak. Engelli bireylerin ebeveynleri çocuklarını merkezimize bırakarak günlük işlerini kolaylıkla halledebilecek.

YAYALAŞTIRILAN SOKAKLAR
Kent merkezinde yer alan 'Yayalaştırılan Sokaklar' projesi kapsamında; kirli bir görüntüye ve gürültüye sebebiyet veren araç trafiğini ilgili sokaklarda durdurarak, şehre yeni bir cazibe merkezi kazandırılması amaçlanıyor. Altyapısından üstyapısına özel bir teknikle sürdürülen çalışmalar ticaret hacmini arttıracak, bölge her açıdan değer kazandıracak.

GENÇ KUŞAK AKADEMİ
Tamamen ücretsiz olan Genç Kuşak Akademi, ulaşım kolaylığı olması açısından Uşak’ın en merkezi konumunda yer alıyor. Uzman eğitimciler eşliğinde birebir çalışmaların yapılacağı merkezde başarılı öğrenci gruplarıyla ders çalışma kampları da yapılacak. Ayrıca Genç Kuşak Akademi, sanat ve teknoloji atölyeleri, geniş ve ferah bir kütüphane aracılığıyla gençlere katkı sağlayacak. Akademi, 2 kattan ve toplam 800 metrekareden; 18 bağımsız alandan oluşmaktadır.

ESKİ BELEDİYE BİNASI ARASTAYA DÖNÜŞÜYOR
Uşak Belediyesi eski binasının; 4 katlı sonradan yapılan kısmı yıkılarak buraya 2 katlı bir yapı kazandırılacak ve bina mevcuttan 6 metre içeriye çekilecek. Tarihi yapılarla bütünleşen binada; kasap hali olarak hizmet veren bölümde dükkanlar faaliyete geçecek ve yeni binanın üst katında ise Esnaf Odaları Birliği bulunacak. Alana nefes aldıracak çalışma sonucu eski belediye binası bir arastaya dönüşecek.

AYBEY MAHALLESİ YENİ AŞEVİ İNŞAATI

Yaklaşık 30 yıldır aynı yerinde hizmet veren ve yetersizliklerle boğuşan Uşşak Aşevi yeni merkezine kavuşuyor. Uşak Belediyesi öncülüğünde kamu kuruluşlarının ve hayırseverlerin bağışlarıyla inşa edilecek olan aşevi projesinde temel atma çalışmaları gerçekleştirildi. Sevgi mağazası, 500 kişilik yemek salonu, konferans salonu, ihtiyaç sahibi vatandaşların kısa süreliğine konaklayabileceği misafirhane, hamam, kurban kesim merkezi, soğuk hava ve erzak depoları bu binada yer alacak. Hizmet kapsamını artıracak olan modern aşevi toplamda 4500 metrekarelik bir bölgeyi kapsayacak ve 1500 metrekareye oturan üç katlı bir binada hizmet verecek.

KARAAĞAÇ MAHALLESİ KAPALI PAZAR YERİ VE DÜĞÜN SALONU
Karaağaç Mahallesine kapalı bir pazar yeri ve düğün salonundan oluşan bir tesis kazandırılıyor. Projede toplam inşaat alanı 3300 metrekare olacak. Zemin katında bulunan 1182 metrekarelik bölüm, kapalı pazar yeri ve pazar olmayan zamanlarda otopark olarak kullanılabilecek. İnşa edilecek modern binada ayrıca dükkân ve kafeterya bulunacak. Üst katında ise biri 500 kişilik diğeri 160 kişilik olan iki adet düğün salonu yer alacak.

KAYAĞIL TERMAL TESİSİ YENİLEME
Kayağıl Termal Tesisleri’nin; zaman içerisinde yıpranan ve kullanılamaz hale gelen kısımlarının onarılması için çalışma başlatıldı. Tesiste, tesisat borularında yenileme yapılacak, dış cephe düzenlemesi ve seramik döşemesi gerçekleştirilecek. Tavan ve iç kısımlarda da yenilemeye gidilen Kayaağıl daha kullanışlı hale getirilecek. Tesis, tadilatlar tamamlandığında; sağlıklı termal havuzları, eğlenceli aqua parkı, konaklama için konforlu apart odaları ve zengin görsel mimarisiyle yepyeni yüzüne kavuşmuş olacak.