Cahan, Halkımız Uşak’a AK Parti mührünü vurmuştur

27. Dönem Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçlarının netlik kazanmaya başlamasının ardından sokağa çıkan AK Partiyi ve Cumhur İttifakını destekleyen  yüzlerce Uşaklı, parti ve Türk Bayrakları ile zaferi coşkulu bir şekilde kutladı.
Cahan, Halkımız Uşak’a AK Parti mührünü vurmuştur

Türkiye 27. dönem milletvekillerini ve yeni sistemdeki ilk Cumhurbaşkanını seçmek üzere sandıklara gitti. Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı için kararı yüzde 52.55 ile bir kez daha Recep Tayyip Erdoğan olurken, milletvekilliğindeyse lider yine AK Parti oldu. Sonuçlara göre; AK Parti 293, CHP 146, MHP 50, HDP 67, İyi Parti 44 milletvekili çıkarttı.  Yüzde 86.5 oranında yüksek bir katılımın sağlandığı seçimlerde 180 bin 556 sandıkta 50 milyon 730 bin 337 oy kullanıldı. Seçimlerde Cumhur İttifakı yüzde 53.63 ile seçimleri önde tamamlarken, Millet İttifakı ise yüzde 34.04’de takıldı.

Seçim sonuçlarına göreyse Uşak’ta mevcut durum korundu. AK Parti yüzde 43.42 ile 2, Cumhuriyet Halk Partisi ise yüzde 28.28 ile Ankara’ya 1 milletvekili gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ise yüzde 51.52 ile desteğini sunan Uşak, Muharrem İnce’nin oyunu 34.98, Meral Akşener’i ise 11.07’de bıraktı. 895 sandıkta 241 bin 679 oy kullanılan Uşak’ta katılım Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak yüzde 90.96 oldu.

Sonuçların ardındansa binlerce Uşaklı meydanlara döküldü. Şehrin çeşitli bölgelerinde düzenlenen konvoy ve yürüyüşlerle kutlanan zaferin ardından, Uşak Belediyesi önünde platform kuruldu. 

Başkan Cahan: “Güçlü Türkiye tüm dünyaya armağan olsun”

Seçim sürecinde iftar, sahur ve ziyaret gibi düzenlenen pek çok programla Uşaklılarla buluşan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan yakalanan birlikteliğin daim olması dileğinde bulundu. Yaklaşık iki ay boyunca yağmur çamur dinlemeden yollara düştüklerini ve tüm Uşakla birlikte bu sonuca ulaştıklarını kaydeden Başkan Nurullah Cahan, “ Artık Uşak AK Parti’nin bir kalesidir. Halkımız Uşak’a AK Parti mührünü vurmuştur. Çalışmak bizden, takdir yüce Rabbimizden dedik ve Elhamdülillah sonuçta da Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Partimiz en iyi noktada. İnşAllah yeni Türkiye, güçlü Türkiye tüm dünyaya armağan olsun. Çalışmalarımızda emek harcayan teşkilatımıza ve destekleri nedeniyle hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” açıklamalarında bulundu. Başkan Cahan, tüm Türkiye’nin ve Uşak’ın AK Parti’nin rengine büründüğünü belirterek Cumhur İttifakı’nda beraber oldukları Milliyetçi Hareket Partisi temsilcilerine de teşekkürlerini iletmeyi ihmal etmedi. Cahan, “Sandıkta vatan, devlet ve millet düşmanlarına Osmanlı tokadı atılmıştır, hayırlı olsun.” dedi.

İlgili Haberler