Cahan esnaf sarayı yapmak için kolları sıvadı

Kutlamaları devam eden 11. Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı etkinliklerine katılan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşak esnafı saraylara layık” diyerek Uşak’ta bir esnaf sarayı inşa etmek için çalışmalara başladıklarını açıkladı.
Cahan esnaf sarayı yapmak için kolları sıvadı

Bu yıl 11. si düzenlenen “Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı Kutlamaları” bir ilke sahne oldu. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile buluşan Uşak Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birlik Başkanı Atalay Savaş ve yılın ahisi İsmail İstek, çarşı esnafına karanfil ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Bu yıl ilk kez yapılan esnafa çiçek ve hediye dağıtma işi, yılın Ahisi seçilen İsmail İstek ’in isteği üzerine işyerinin bulunduğu Çavuş Çeşme Sokak’tan başlandı.

Esnafla ve vatandaşla sohbet ederek çiçek ve hediye dağıtan Cahan, burada yapılanröportajda esnaflar için 4 yıldır yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi ve bir de Uşak esnafı için bir saray yapmayı planladığını aktardı.

Sözlerine yılın ahisi İsmail İstek’in kendi sokağından çiçek ve hediye dağıtılması talebine dikkat çekerek başlayan Cahan, “Bakın yılın ahisi seçilen esnaf Ağabeyimiz 43 yıldır işyerinin bulunduğu sokaktan dağıtıma başlanmasını istedi. İşte ahilik geleneği tam da budur. Komşularını öncelikle düşündü.

Bu yıl dolu dolu bir Ahilik haftası kutluyoruz. Oldukça zengin programlarla kendileri için ne yapsak az olur. Bu yıl esnafımız için değişik bir kutlama yapıyoruz” dedi.

EN BÜYÜK PROJELERİNDEN BİRİSİ ESNAF SARAYI OLACAK

Kendisini takip eden gazetecilerin sorusu üzerine Başkan Cahan geçen 4 yıl boyunca esnaf için neler yaptığını da şöyle aktardı:

“Esnafımız bizim göz nurumuz, canımız, ciğerimiz. Geçen 4 yıl boyunca, Atapark’ta esnafımız için satış alanları kurarak onların para kazanmasını sağladık. Çeşitli fuar ve etkinliklere katılmaları için destekledik. Sonra Çanakkale ve Nevşehir Kapadokya gezileri düzenledik.”

Cahan, önümüzdeki yıllarda Uşak esnafı için yapmayı düşündüğü en büyük projelerinden birisinin esnaf sarayı olduğunu da sözlerine ekledi.

Cahan, “Uşak Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birlik Başkanı’nın önerisi üzerine birlikte gelecek yıl esnafımıza yakışır bir “Esnaf Sarayı” yapmayı planlıyoruz” dedi.

ESNAFTAN BAŞKANA TEŞEKKÜR

Bu yıl ilk kez esnafa çiçek ve hediye dağıtıldığını belirten Uşak Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlik Başkanı Atalay Savaş, “Bu yıl gerçekten, muhteşem konserler ve değişik etkinliklerle dolu dolu bir kutlama Ahilik Haftası kutlaması yapıyoruz. Bu konuda tüm oda başkanlarıma, esnaf kardeşlerime ve bilhassa her konuda esnafa büyük destek olabilen Belediye Başkanım Sayın Nurullah Cahan’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yılın Ahisi İsmail istek de, “Sayın Cahan’a işyerimin bulunduğu sokağa hayrat bir çeşme talebinde bulundum. Beni kırmadı çeşmeyi hemen yaptırdı. Başkanımız gerçekten esnaf dostu, kendisine esnafımız adına yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.