Cadde yenileme çalışmalarının bir bölümünü belediye karşılayacak

Geçtiğimiz yıl Uşak Belediyesi tarafından başlatılan İsmetpaşa ve Orhan Dengiz caddelerinde cephe olan binalarda cephe düzenleme işinin masraflarının bir bölümü Uşak Belediyesi tarafından karşılanacak.
Cadde yenileme çalışmalarının bir bölümünü belediye karşılayacak

Düzenleme yapılan caddelerde masrafların hepsinin mülk sahiplerine yüklenmesine karşı çıkan bazı mülk sahipleri masrafları belediyenin de karşılaması için dava açtı. Mahkeme, yasalar gereği bu tür düzenleme işlerinde belediyenin de mali yükümlülük altına girmesi gerektiği yönünde karar aldı.

Bugün yapılan Uşak Belediye Meclisi Haziran Ayı oturumunda Uşak Belediye ve Meclis Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Belediyesi’nin proje hazırlama bedeli olan yaklaşık 200 bin TL değerindeki bir parayı karşılayacağını belirtti.

Çakın başkanlığında Huzurpark Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısının gündemin 20. Maddesinde: “İlimiz, Merkez, İslice, Kurtuluş, Durak Mahallelerinde kalan İsmet Paşa Caddesi ve Orhan Dengiz Caddelerinden cephe alan binalarda "cephe düzenleme işi"nin 5393 sayılı Belediye Kanununun 73.Maddesi gereğince projesi doğrultusunda yapımı devam eden mantolama, boya, kaplama, doğrama, korkuluk, tabela vb. işlerin maliyetinin tamamının mülk sahipleri tarafından karşılanması, uygulamaya esas olan "İsmetpaşa ve Orhan Dengiz Caddeleri Cephe Düzenleme Projesi Hizmet Alım İşi" nin bedelinin belediyemizce karşılanması konusunun görüşülerek karara bağlanması” konusu yer aldı.

Konu ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Çakın: “Bu madde mahkemenin vermiş olduğu bir karar gereği düzeltme maddesidir. Daha önce cadde yenileme çalışmalarının tüm bedelini vatandaştan alma yönünde meclis olarak karar almıştık. Bazı mülk sahipleri mahkemeye gitti. Mahkeme de idarenin masraflara ortak olması yönünde karar verdi. Bu madde ile şimdi onu düzeltiyoruz” dedi.

İsmetpaşa ve Orhan Dengiz caddelerinde binaların yenileme çalışmalarının sonuna gelindiğini belirten Çakın; “Uşak Belediyesi olarak caddelerin yenileme çalışması proje bedelini Uşak Belediyesi olarak tamamen biz üstlendik. Bu işin maliyeti de yaklaşık 200 bin TL’dir.

Piyasaların dalgalandığı ve inşaat malzemesi fiyatlarının zirve yaptığı şu dönemde tüm zorluklara rağmen caddelerimizin yenileme çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Bu konuda vatandaştan olumlu dönüşler alıyoruz. Maliyetleri yeniden hesaplayarak caddelerimizi daha cazip bir fiyata yenilemiş olacağız” dedi.

Gündem maddesi üyeler tarafından kabul edildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)