Bugün Bilim Kurulu, Yarın Kabine Toplanıyor!

Bugün toplanacak olan Bilim Kurulu, yarın toplanacak olan Kabine toplantısından sonra Ramazan boyunca uygulanacak olan kararların alınması bekleniyor.
Bugün Bilim Kurulu, Yarın Kabine Toplanıyor!

Ülkemizde koronavirüs vakalarının artması, kademeli normalleşmeden sonra vaka sayılarında patlama yaşanması yaz aylarının yaklaşması ile birlikte hükümeti yeni bir takım kararlar almaya zorladı. Bugün toplanacak olan bilim kurulu kararlarının ışığında yarın toplanacak kabine toplantısından sonra açıklanacak olan yeni kararlarla hem Ramazan boyunca hem de bayramda kısıtlamaların olması bekleniyor. Şu an için hükümetin hedefi vaka sayılarını 10 bin civarına indirebilmek. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin dinlendirilmesi formülünün de ele alınması bekleniyor.

Bugün toplanacak olan Bilim Kurulunun yarın toplanacak olan Bakanlar Kurulu’nun alacağı kararlar, Ramazan boyunca uygulanacak olan kararlar hakkında yeni bilgiler verecek. Bir aylık süreçte yaklaşık olarak 6 ay öncesi gibi sıkı bir şekilde kurallar koyulması beklenmektedir. Ramazan sebebiyle azalacak olan toplumsal hareket fırsatı çevrilmeye çalışılacak ve vakaların kontrol altına alınması temel politika olacak. Bununla birlikte Ramazan bayramında da aynı şekilde yasakların devam etmesi planlanmaktadır.

Hedef 10 Bin Vaka!

Yarın toplanacak olan kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alınacak yeni kararları açıklaması bekleniyor. Özellikle yaz aylarının yaklaşması, Türkiye’nin turizm sezonuna yüksek vaka sayılarıyla girmek istememesi de kısıtlamaları tetikleyen unsurlar arasında yer alıyor. Bu konuda hazırlık yapan yetkililer, bugün itibariyle riskli ülke konumunda olan Türkiye’nin bu riskten arındırılması gerektiği üzerinde durmaktadır.

Turizm karnesini düzeltmek amacıyla 1-2 ay gibi bir süre sıkı bir şekilde kontrol edilmesi, vaka sayılarının düşürülememesi durumunda ise ciddi anlamda turizm sorunu yaşanacağı biliniyor. Bununla birlikte riskli bölgeleri ziyaret eden turistlerin 14 gün boyunca karantinada kalması da turistleri caydıran sebeplerden olduğundan dolayı, vaka sayılarının turizmi canlandırmak amacıyla kontrol altına alınması gerekiyor. Yarın olacak olan kabine toplantısında vakaların neden arttığı, atılması gereken adımlar, yerli aşı çalışmaları gibi birçok konu ele alınacak. Böylece Ramazan’da yasak var mı sorusunun cevabını merak eden herkes kabine toplantısından sonra bilgi sahibi olabilecek.