Bugün 71 ilde eğitim öğretim başladı!

Depremin meydana gelmesinin ardından birçok depremzede çevre illerde öğrenci yurtlarına yerleştirilirken üniversitelerin uzaktan eğitim şeklinde devam kararı alınırken okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretime de 1 hafta ara verilmişti.
Bugün 71 ilde eğitim öğretim başladı!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem çevre 10 ilde büyük bir yıkımı da beraberinde getirirken binlerce kişi enkaz altında kalmıştı. Depremin 15. gününde deprem bölgesinde ekipler çalışmalarını hala devam ettirirken Türkiye'nin yüreğini derinden yaralayan Kahramanmaraş merkezli depremde hayat durmuştu. Tüm Türkiye deprem bölgesi için yarıdm seferberliği başlatırken eğitim öğretime de 1 hafta ara verilmişti 

BUGÜN İLK ZİL ÇALACAK!

Depremin meydana gelmesinin ardından birçok depremzede çevre illerde öğrenci yurtlarına yerleştirilirken üniversitelerin uzaktan eğitim şeklinde devam kararı alınırken okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretime de 1 hafta ara verilmişti. Yaşanan deprem felaketinden 10 il etkilenirken 1 hafta boyunca eğitim öğretim hayatına ara verilmiş ve bu arada birçok yeni kararlar alınmıştı. 

Üniversitelerin bu dönem uzaktan eğitimle devam etmesi kararının ardından milyonlarca öğrenci yurtta ve evdeki eşyalarını toplayarak memleketlerine geri döndüler. Yaşanan deprem felaketinin ardından üniversitelerin uzaktan eğitimle devam etmesi kararı verilirken okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretime de 1 hafta ara verilmişti. 1 haftanın geçmesinin ardından bugün okul zilleri 71 ilde yeniden çaldı. 

1 MART OLMASI PLANLANIYOR!

20 Ocak tarihinde sona eren birinci döneminin ardından okullar 6 Şubat'ta açılması beklenirken 6 Şubat sabahı meydana gelen ve 10 ili etkisi altında bırakan Kahramanmaraş merkezli deprem birçok kişinin  hayatını kaybetmesine neden oldu. Şu an deprem bölgesindeki 10 il dışında 71 ilde okul zili yeniden çalarken öğrenciler eğitim öğretim hayatına kaldığı yerden devam edecek. Birçok kişi deprem bölgesinde eğitim öğretimin ne zaman devam edeceğini merak etmeye başladı. 

Deprem bölgesinde 1 Mart tarihinde başlaması planlanan eğitim öğretim hayatının başlayabilmesi için hasar tespit çalışmalarının sona ermesi bekleniyor. 10 ilin tüm ilçelerinde devam eden hasar tespit çalışmalarının sona ermesinin ardından 10 ilde de eğitim öğretim hayatının yeniden devam etmesi bekleniyor.