Bu habere Dikkat! Yarından itibaren kış lastiği zorunlu

Yarın 1 Aralık, kış lastiği kullanımı zorunlu. Takmayan sürücüler için para cezası tatbik edilecek. Hangi araçlarda kış lastiği uygulaması zorunlu? Takılmazsa cezası ne kadar? Hepsi haberimizde.
Bu habere Dikkat!  Yarından itibaren kış lastiği zorunlu

Kış aylarında, kar, yağış, don gibi olaylar yüzden yollar kayganlaşıyor ve pek çok trafik kazası meydana geliyor. İşte bu kazaların önlenmesi için kış lastiği takmak yasalarla zorunlu hale getirildi.

 

Bu kış, 1 Aralık tarihinden itibaren şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu getirildi. Ancak özel araçlar için kış lastiği zorunluluğu getirilmedi.

Hangi Araçlar Kış Lastiği, Takmak zorunda?

1 Aralık 2021(Yarın)  tarihinden itibaren kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobiller (Taksi ve uluslararası yolcu taşımacılığı yapan) araçlar için zorunlu hale getirilen kış lastiği uygulaması 1 Nisan 2022 tarihine kadar zorunlu olmaya devam ediyor

Kış Lastiği Takmayanlar Ne Kadar Ceza ödeyecek?

1 Aralık tarihinden itibaren şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araç sürüclüleri 825 TL ceza ödemeyi göze alması gerekiyor. Ancak bu rakamlar, 31 Aralık 2021 tarihine kadar geçerli.

1 Ocak 2022 tarihinden itibaren cezaların da güncellenmesi bekleniyor.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler