Bu gece sahur saat kaçta? İstanbul, Ankara, İzmir 14 Mart sahur saatleri!

Ramazan ayında oruç ibadetlerini yapacak olanlar sahura kalkmak için sahur vakitlerini araştırıyorlar. Bu gece sahur saat kaçta olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir’de sahur saat kaçta olacak?
Bu gece sahur saat kaçta? İstanbul, Ankara, İzmir 14 Mart sahur saatleri!

Müslümanların mübarek ayı olan Ramazan ayı ibadetlerle dolu dolu geçiyor. İnsanlar oruç ibadetlerini yerine getirebilmek için sahur vaktinde sahurlarını yaparak sonraki gün oruç tutmaya niyetleniyorlar. Bundan dolayı sahur saatleri oldukça fazla araştırılıyor. İnsanlar saat kaçta sahur yapacaklarını öğrenerek ona göre kişisel planlamalarını yapıyorlar. 14 Mart 2024 Perşembe sahur saat kaçta olacak?

DİYANET İL İL İMSAKİYELERİ AÇIKLADI!

Türkiye’de din işlerini yürüten kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın en yoğun şekilde hizmet verdiği dönem Ramazan oluyor. Ramazan ayında namaz vakitlerinin yanında Diyanet İşleri Başkanlığı sahur ve iftar saatlerini de açıklıyor. Çok uzun yılların tecrübesine dayanan çalışmalar neticesinde Diyanet İşleri Başkanlığı il il imsakiyeleri açıkladı. Hangi ilin saat kaçta sahur ve iftar yapacakları bu imsakiyeler ile belli oluyor. Bu imsakiyeleri takip eden insanlar oruç ibadetlerini planlayarak hayata geçiriyorlar.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR SAHUR VAKİTLERİ

Güneşin doğuş saatine göre belirlenen sahur saatleri ilden ile farklı olabiliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasına göre 14 Mart 2024 Perşembe günü sahur saatleri İstanbul’da 05:46, Ankara’da 05:31. İzmir’de 05:56’ta olacak. Açıklanan bu saatler imsak saatleri olurken bu saatlerde okunacak olan sabah ezanı ile beraber oruç ibadeti başlayacak.

SAHUR YAPMAK ŞART MI?

Sahur yaparak oruç tutmanın yanında bazı kişiler sahur yapmadan oruç tutmayı tercih ediyorlar. Bundan dolayı sahur yapmanın şart olup olmadığı merak ediliyor. Dini yönden sahur yapmadan oruç tutulamaz şeklinde bir uygulama yok. Ancak sahur yapmanın faziletlerinden yararlanabilmek için bunun yapılması tavsiye ediliyor. Sağlık açısından ise sahur yaparak oruç tutmak daha sağlıklı olarak görülüyor. Sahurda yapılan gıda ve sıvı takviyeleri daha sağlıklı şekilde oruç tutulmasını sağlayabiliyor.