Borsa 8 9 Nisan açık mı? Borsa kaç gün kapalı?

Borsaların bayram tatili başlaması ile en sık araştırdığı konuların başında 8,9 Nisan’da borsa açık mı sorusu geliyor. Ramazan tatili bu yıl hafta sonundan itibaren başlayacak. 9 güne çıkarılan bayram tatili döneminde borsa açık olacak mı?
Borsa 8 9 Nisan açık mı? Borsa kaç gün kapalı?

Piyasaların verildiği kurumların başında gelen BİST ne zaman hizmet verecek? Borsa 8-9 Nisan’da açık olacak mı? Borsa hangi günler kapalı olacak? Merak edilenler haberimizde

Bayram tatilinde borsanın kapalı olup olmayacağı merak konusu oldu. Genel olarak borsanın resmi tatil günlerinde ve hafta sonu kapalı olduğu biliniyor. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan2ın açıklaması ile birlikte bayram tatili 9 güne çıkarıldı. Bu durumda da arefe günü ve bayramda borsanın kapalı olup olmayacağı merak ediliyor.

BORSA İSTANBUL KAÇ GÜN KAPALI?

Aktarılan son habere göre borsanın hangi günler kapalı olacağı belli oldu. BIST, bankalar gibi aynı şekilde hizmet verecek. Bayram tatili döneminde kamu kurumları Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri resmi tatil sebebi ile kapalı olacak.

8-9 NİSAN BORSA KAPALI MI?

Buna göre borsa 9 Nisan Ramazan Bayramı arefesinde saat 13.00’e kadar kapalı olacak. 8 Nisan günü tam bir şekilde hizmet verecek.

Bunların yanı sıra 10 – 11 – 12 Nisan tarihlerinde Ramazan Bayramı sebebi ile kapalı olacak. 13 – 14 Nisan’da da hafta sonu sebebi ile kapalı olacak. 9 Nisan Salı öğleden sonra kapanacak olan borsa 15 Nisan Pazartesi günü açılacak.

Bankalar da vatandaşların mağdur olmaması adına BIST çalışma günlerine ilişkin yatırımcılara bilgilendirme mesajı atmaya başladı. BIRS piyasası 9 Nisan Salı günü yarım gün işleme açılacak olup, resmi tatil sebebi ile takas yapılamayacağı belirtildi. 5 Nisan Cuma günü yapılan işlemlerin takası 15 Nisan Pazartesi günü yapılacak. 9 Nisan Salı günü yapılacak işlemlerin takası da 16 Nisan Salı günü yapılacak.