BİM'de neden iki kapı var? Sebebi belli oldu

Ülkemizin EN sık tercih edilen zincir marketleri arasında olan BİM’de neden 2 kapı olduğunu merak ettiniz mi? Tüm BİM şubelerinin girişinde, diğer zincir marketlerden farklı olarak 2 kapı bulunuyor. Peki, bunun sebebi ne?
BİM'de neden iki kapı var? Sebebi belli oldu

BİM’e girenler neden 2 kapıdan geçtiğini çoğu zaman merak ediyor. ancak bu durumun sebebi pek çok kişi tarafından bilinmiyor. Bu durumun çok fazla sebebi var. Öncelikle sizin de bildiğiniz gibi BİM’de 1 ve 2. Kapı arasında küçük bir alan bulunuyor. Günlük malzemelerin bu alana bırakılması bu kapının en temel sebepleri arasında bulunuyor.

TOZ VE HAVAYA KARŞI KORUR

Marketin açılma saati yaklaştığında personeller buradaki boşluktan ürünleri alıp reyonlara yerleştirmeye başlar. 2 kapı arasında bekleyen ürünler hiçbir şekilde toz ve havaya maruz kalmadan bekleyebilir.

HAVA AKIŞI İÇİN

Bir diğer sebebi de hava akışını korumaktır. Yaz ayında BİM’in serin, kış ayında ise sıcak olmasının en temel sebebi burada bulunan 2 kapıdır. Tek kapı olsaydı BİM’de hava akışı dengesiz olurdu. Bu durum kapının yanında bulunan sebzelerin daha kısa sürede bozulmasına neden olurdu.

BİM REYONLARI DAHA UZUN

BİM’de 2 kapının olmasını bu durumlarla açıklayabiliriz. Bunun yanı sıra BİM’in diğer marketlere göre reyonları daha uzun tutmasının sebebi içeriye giren müşterinin bütün reyonları gezmeden çıkışa ulaşamamasını sağlamaktadır. Tamamen stratejik bir hareket olan bu durum sayesinde BİM’e giren müşteriler çıkışa gitmek istiyorsa tüm reyonları gezmesi gerekiyor.

Bunların dışında olası hırsızlık durumlarını engelleme için de BİM’de iki kapı bulunmaktadır. Kapıların hızlı açılıp yavaş kapanması olası hırsızlık durumuna karşı ani müdahaleleri kolaylaştırabilmektedir.