Berat Albayrak Siyasete Dönüyor İddiası

Geçtiğimiz gün Cüneyt Özdemir’in Youtube üzerinden yaptığı yayına bağlanan gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, Berat Albayrak’ın siyasete döneceğini iddia etti ve buna dair tarih verdi.
Berat Albayrak Siyasete Dönüyor İddiası

Rasim Ozan Kütahyalı Cüneyt Özdemir’e Konuk Oldu

Bilindiği üzere gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı zaman zaman söylemleri ve ortaya attığı iddialar ile öne plana çıkıyor ve adından söz ettirmeyi başarıyor. Bazı kesimler tarafından oldukça sevilen ve takip edilen gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, geçtiğimiz günlerde Cüneyt Özdemir’in Youtube üzerinden yaptığı yayına bağlantı gerçekleştirdi.

Cüneyt Özdemir’in Youtube’daki programına katılan Rasim Ozan Kütahyalı, gündeme ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Bahsi geçen değerlendirmelerde biri ve aynı zamanda en dikkat çekeni ise Berat Albayrak’ın siyasete döneceği iddiasıydı.

Hatırlanacak olursa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan yatırımcı ve siyasetçi Berat Albayrak, en son Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapmıştı. Albayrak, görev yaptığı sırada yaptığı kamuoyu açıklamaları ile sık sık gündeme geliyordu.

Berat Albayrak’ın döneminde Türk Lirası’nın değer kaybetmesi ve Albayrak’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olması sıklıkla konuşulmuştu. 10 Temmuz 2018 tarihinde Mehmet Şimşek’ten görevi almış olan Berat Albayrak, 10 Kasım 2020 tarihinde Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı görevinden istifa etmiş ve yerini Lütfi Elvan’a bırakmıştı.

Berat Albayrak’ın görevi bununla sınırlı değil. Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı olmadan önce 2015 ve 2018 yılları arasında Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak Görev yapan Albayrak aynı zamanda 3 dönem milletvekili de olmuştur.

Kütahyalı Tarih Verdi

Siyasi kariyerinin yanı sıra önemli yatırımları ile de tanınan Berat Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanı görevinden istifa ettikten sonra bir süre sessizliğini korumuştu. Bu sürede hakkında pek çok iddia ortaya atılmıştı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmaları sırasında konuya değinmişti.

Gündeme bomba gibi düne yeni bir iddia ise Rasim Ozan Kütahyalı’dan geldi. Rasim Ozan Kütahyalı, yaptığı açıklamada Berat Albayrak’ın siyasete yeniden döne hazırlığı içerisinde olduğunu belirtti. Konuya dair henüz resmi bir açıklama olmasa da Kütahyalı’nın iddiasaına göre Çarşamba günü yapılacak olan AKP kongresinde Albayrak’ın ismi de açıklanacak.