Belediye Meclisi ittifak partileri İsrail’i kınadı

Uşak Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı meclis üyeleri, Filistin'e saldıran İsrail'i kınadı.
Belediye Meclisi ittifak partileri İsrail’i kınadı

Tam gün kapanma nedeni ile gecikmeli yapılan meclis toplantısında; Cumhur ittifakı ve Millet ittifakına bağlı meclis grupları, İsrail tarafından Filistin halkına yapılan saldırıları kınadı.

“TERÖR DEVLETİ İSRAİL’İ KINIYORUZ”

İlk olarak Cumhur ittifakı adına AK Partili meclis üyesi Kemal Solakhan bir bildiri okudu. Solakhan meclis üyelerine şöyle hitap etti:

“Mazlum Filistin halkı kendi topraklarında büyük bir İsrail saldırıya maruz kalmaktadır. Terör devleti İsrail, kadın çocuk demeden dünyanın gözü önünde katliam yapmaktadır. 10 Mayıstan bu yana dünya 58 çocuk 34’ükadın olmak üzere resmi olarak197 kişi hayatını kaybetmiş, binin üzerinde Müslüman yaralanmıştır.

Filistin, masum çocukların can verdiği, hiçbir kutsalın tanınmadığı, gökten adeta ölümün yağdığı insanlık dışı saldırılarla kan ağlamaktadır. Bu durum karşısında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan çok büyük bir mücadele vermekte, bu katliamın önüne birlikte geçmek için dünya liderlerine çağrıda bulunmaktadır.

Filistin’in zulme maruz kalmasına karşı en güçlü ses yine ülkemizden çıkmakta. Duruşumuz net bir şekilde gerek dünyada gerekse milletimiz nazarında sergilenmektedir.

Bizlerde Uşak Belediye Meclisi Cumhur İttifakı olarak dünyanın adeta seyrettiği bu işgal teşebbüsünü ve terör devleti İsrail’i kınıyoruz. İnsanlık tarihine bir leke olarak geçecek ve vahşet olarak nitelendirilecek saldırıları kınıyoruz. Uluslar arası tüm aktörlerin bir an önce rol alması için çağrıda bulunuyor ve Filistin halkının kendi vatanında bir an önce huzur ve özgürlüğe kavuşmasını temenni ediyoruz.”

“ARTIK İSRAİL’E KARŞI NET VE GÜÇLÜ BİR TAVIR ALINMASI ŞARTTIR”

Millet İttifakı adına kınama bildirisi okuyan Uşak Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Nurten Bakır’da bildiride şunları dile getirdi:

“Müslümanların ilk kıblesi mescidi Aksa ve çevresinde İsrail’in arife günü başlattığı, kadın ve çocuklar dâhil, çok sayıda Filistinlinin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine neden olan bu menfur saldırıları kınıyoruz.

Bayram günü de sürdürülen saldırılar çok vahim boyutlara ulaşmıştır. Olaylar sonucu yaşamını yitiren ve yaralanan Filistinlilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. İsrail’in saldırıları, en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlalidir.

Filistinlilerin de nesiller boyu yaşadıkları bu topraklara el konulması için yapılan bu saldırılar, orantısız güç kullanılarak hukuk dışı bir oldubittiye yönelik saldırılardır.  İsrail’in bu gayri insanı saldırılarını kınıyor; Birleşmiş Milletlerin saldırıların durdurulması için Uluslararası hukuk ve temel insan hakları hukuku çerçevesinde yaptığı çağrıyı destekliyoruz.

Bugün Gazze’de son bir haftadır devam eden ve Birleşmiş Milletler karalarına aykırı bir şekilde sürdürülen saldırılar,  hukuk tanımazlığın geldiği son aşamayı gözler önüne sermektedir.

Filistin topraklarında işlenen bu suçlardan dolayı İsrail’in hesap vermesi, suçluların ve sorumluların tespit edilerek cezalandırılması için uluslar arası toplumun birlikte hareket etme zamanı gelmiştir.

Bu çerçevede uluslar arası ceza mahkemesinin harekete geçmesini ivedilikle talep ediyor, bu maksatla insan haklarına ve yaşam hakkına saygı duyan herkesi sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz.

Artık israil’e karşı net ve güçlü bir tavır alınması şarttır.

Millet ittifakı Uşak Belediyesi meclis üyeleri olarak, İsrail saldırganlığının ve Filistin halkına yaptığı zulmün karşısında durmaya, Filistin davasının ve kardeş Filistin halkının haklı adalet, özgürlük, hukuk ve bağımsızlık mücadelesinin savunmaya devam edeceğimizi Millet ittifakı meclis üyeleri adına beyan ederiz.”

Uşak Belediye ve Meclis Başkanı Mehmet Çakın da İsrail saldırılarının en kısa zamanda durmasını diledi.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler