Bayramda hastaneler açık olacak mı? 8-9 Nisan hastanelerin çalışma saatleri!

Türkiye’de 9 günlük bayram tatili ile alakalı olarak kafa karışıklığı yaşanıyor. Bayram tatilinde hastaneler kapalı mı olacak? Hangi hastaneler bayram tatilinde açık olacaklar?
Bayramda hastaneler açık olacak mı? 8-9 Nisan hastanelerin çalışma saatleri!

Ramazan Bayramı için 9 günlük tatil çoğu kişiyi heyecanlandırdı ve insanlar planlamalarını ona göre yaptılar. Ancak bu 9 günlük tatil meselesinde büyük bir kafa karışıklığı yaşanıyor. Bu 9 günlük tatilin kimleri ve hangi kurumları etkilediği merak uyandırıyor. 9 günlük bayram tatili özel sektör için de var mı? 9 gün tatilde hastanelerin çalışma durumu nasıl olacak?

9 GÜNLÜK TATİL KİMLERİ KAPSIYOR?

Bayramda uygulanacak olan 9 gün tatil sadece kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanları kapsayacak. Kamu personelleri 8 Nisan tam gün ile 9 Nisan yarım gün idari izinli olacaklar. Bu şekilde bayram tatili 9 gün olacak ama bundan özel sektör çalışanları yararlanamayacak. Özel sektör için bayram tatili 9 Nisan öğleden sonra başlayacak. Sürekliliğin olması gerektiği bazı özel sektör kurumlarında bayram tatili normalden dahi kısa olabilecek.

BAYRAMDA HASTANELER KAPALI MI OLACAK?

Bayram tatili süresince hastanelerin çalışma durumu merak ediliyor. Bu konuda yapılacak uygulama çok açık. Hastaneler 9 günlük bayram tatilinin tamamında kapalı olacak. Bu süreçte vatandaşlar polikinlik hizmeti alamayacaklar. Ancak hastanelerde aciller açık olacak ve burada vatandaşların tedavileri yapılabilecek. Acil sağlık yardımı almak isteyenler bayram tatilinde hastanelerin acil servislerine başvurabilirler. Hastanelerin polikinlik hizmetleri ise 15 Nisan tarihinde yeniden başlayacak.

Öte yandan 8-9 Nisan tarihlerinde tamamen özel hastanelerin alacakları kendi kararlarına göre polikinlik hizmeti verilebilecek. Her özel hastane kendi kararını alabilecek. Eğer özel hastane çalışma kararı alırsa 8 Nisan Pazartesi tam gün ile 9 Nisan Salı öğleden önce açık olup hasta kabul edebilecek. Nihai karar için özel hastanelerden bilgi alınabilir.