Bayramda EFT ve havale yapılıyor mu? Bayramda para ne zaman hesaba geçer?

Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde vatandaşlar EFT ve havale konusunu sıkça araştırmaya başladı. Bayramda para göndermek isteyenler Bayramda EFT ve havale yapılıyor mu? Bayramda para ne zaman hesaba geçer? sorularına yanıt arıyor. İşte cevabı!
Bayramda EFT ve havale yapılıyor mu? Bayramda para ne zaman hesaba geçer?

Bayramda EFT ve havale oluyor mu sorusu vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Bankaların kapalı olması sebebi ile anlık para atmak isteyenler EFT ve havale konusunu araştırmaya devam ediyor. Ramazan Bayramı tatili resmi olarak 9 güne çıkarıldı. Bu süre boyunca havale ve FAST gibi işlemlerinin ne zaman başlayacağı da merak konusu oldu.

Bayramda FAST olmadan Havale ve EFT ile paralar ne zaman hesaba geçer? FAST olmadan gönderilecek olan paralar günün en sık araştırılan konuları arasında yerini aldı. 10 Nisan tarihinde başlayan Ramazan Bayramı 11 ve 12 Nisan tarihine kadar sürecek.

BAYRAMDA EFT VE HAVALE YAPILIYOR MU?

Bayramda EFT ve havale işlemleri için merak edilenleri sizler için derledik! Öncelikle EFT işlemleri farklı bankalar üzerinden yapılan bir işlem olduğu için bayram boyunca EFT yapılamayacak. EFT işleminin şu an yapılması halinde işlem ancak 15 Nisan Pazartesi günü saat 09.00’dan sonra hesaplara geçmiş olacak.

Bunun yanı sıra havale işlemi aynı bankalar üzerinden yapılan bir işlem olduğu için aynı anda hesaplara geçmektedir. Fakat farklı bankalar için durum aynı şekilde değildir.

BAYRAMDA FAST ÇALIŞIYOR MU?

FAST işlemi, son yılların en sık kullanılan bankacılık işlemleri arasında bulunmaktadır. FAST ile yapılan tüm ödemeler resmi, dini tatiller fark etmeksizin hemen hesaba geçirilmektedir. 7/24 kişinin hesabına aynı anda paralar geçtiği için bu noktada alıcı ve göndericiye de bankalar anında bilgilendirme SMS’i gönderilmektedir.