Bayram tatilinde borsa açık olacak mı? Bayram haftası borsa açık mı kapalı mı?

Borsacılar, bayram haftasında borsanın kapalı olup olmadığını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında bayram tatilinin 9 güne çıkarmıştı. Bu gelişme sonrasında vatandaşlar bayram hafta borsayı merak ediyor.
Bayram tatilinde borsa açık olacak mı? Bayram haftası borsa açık mı kapalı mı?

Ramazan Bayramı’na sayılı gün kaldı. Geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamada Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılacağı açıklanmıştı. Peki, 9 günlük tatil boyunca borsa açık mı kapalı mı olacak?

Bayram tatilinde borsa açık mı kapalı mı? Borsada işlem yapılabilecek mi? Özellikle son haftalarda halka arzların peş peşe gelmesi ile birlikte vatandaşlar borsadaki durumu merak etmeye başladı.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜNE ÇIKARILMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan kamu çalışanlarına bayram tatili müjdesi geçtiğimiz haftalarda gelmişti. Yapılan açıklamada bayram tatiline 1,5 gün ekleyerek kamu çalışanlarına idari izin verdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söylemişti:

“Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan'da başlayacak bayram tatilinde 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacağını kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Salı günkü yarım günü ve pazartesini bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir vakit verdik. Özel sektörümüzün de böyle bir yaklaşıma sahip olduğunu biliyoruz”

BAYRAMDA BORSA AÇIK MI KAPALI MI?

Bayramda borsa açık mı kapalı mı sorusunun cevabı belli oldu. Aktarılan son habere göre Borsa İstanbul 9 günlük bayram tatilinin tamamında işleme kapalı olmayacak. 9 Nisan Salı günü Ramazan Bayramı’nın arefesi olduğu için saat 13.00’e kadar piyasalar açık olacak.

Bunun yanı sıra 10 – 11 – 12 Nisan Ramazan Bayramı’nda ise kapalı olacak. 13 ve 14 Nisan (Cumartesi – Pazar) hafta sonu olması sebebi ile borsa kapalı olacak.

Borsanın arefe gününden sonraki ilk açık günü 15 Nisan Pazartesi günü olacak. Bu sebeple borsada işi olanların bu tarihe kadar işlemlerini yapması öneriliyor.