Batı bölgelerinin nazar boncuğu Uşak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İlimiz Uşak’ın Türkiye’nin batısında covid-19 riski en düşük iller arasında olduğunu açıkladı.
Batı bölgelerinin nazar boncuğu Uşak

Bu başarıdaki en büyük pay hiç kuşkusuz İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas yönetimindeki Uşak İl Sağlık çalışanlarına ait. Gecelerini gündüzüne katarak Uşak’ı batıda tek mavi yani nazar boncuklu il yaptılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında koronavirüs salgını ile alakalı açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

"Bugün itibariyle kontrollü normalleşme adımlarını atıyoruz. Çeşitli kriterlere göre illerimizi sınıflandırdık. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi, şehirler bu şekilde ayrıldı. Her iki haftada bir normalleşme uygulaması güncellenecek"

"Düşük ve orta riskli illerde hafta sonu kısıtlaması tamamen kalkarken diğer illerimizde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Hafta içi saat 21:00'e kadar devam eden kısıtlamalar ise sürecek. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde sadece liselerde yüz yüze sınavlar yapılacaktır"

"Halı saha, yüzme havuzu ve benzeri tesisler düşük ve orta riskli illerde saat sınırlaması ile (sabah saat 09:00 - akşam saat 19:00 arasında) açılacak"

"Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altında olan vatandaşlar için düşük ve orta riskli illerde kısıtlama kaldırılırken diğer illerde ise sokağa çıkma süresi arttırılacaktır"

"Lokanta, kafe, restoran ve benzeri yerler, çok yüksek riskli iller dışında sabah 07:00 ile akşam 19:00 arasında yüzde 50 kapasitesiyle sürdürebilecek"

Erdoğan’ın açıklamasına göre: Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır Kovid-19'da düşük riskli(mavi) iller oldu,

Mavi nazar boncuklu ilimiz Uşak’ta bundan sonra; hafta sonu sokağa çıkma serbest

Kafeler Sabah 07.00 ile Akşam 19.00 arasında açık olacak.

Sabah tüm okullar açılıyor.

Restoran, lokanta, kafeterya gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında faaliyetini 07.00-19.00 arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebilecek

Covid-19 risk değerlendirme haritasına göre, İstanbul ve İzmir yüksek riskli (turuncu), Ankara orta riskli (sarı) kategoride yer aldı.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.

Uşak’ta serbest.

Uşak’ta 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için gündüz ve hafta sonu konulan kısıtlamalar kalktı.

Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecektir.

Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek.

(Covid-19) Her hafta risk durumuna göre illerimizin renkleri yeniden tespit edilecek, iki haftada bir normalleşme uygulaması güncellenecek.

"Vatandaşlarımız salgın tedbirlerine ne kadar riayet ederlerse illerinin normalleşmeye o kadar hızlı geçebilmesini sağlayacaklardır."

Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacaktır."

Tedbirlerin sıkılaştırılması veya gevşetilmesi kararı, salgının her bir ilimizdeki iyileşme veya kötüleşme durumuna göre verilecek.

(SALİH KILINÇ/HABER)