Başvuru şartları belli oldu! Yeni Zelanda 58 bin TL maaşla Türk işçi alımı yapacak!

Yurt dışında çalışmak isteyen kişiler için Yeni Zelanda personel alım ilanını duyurdu. Belirli kadrolarda 20 binden fazla personel alımı yapılacak.
Başvuru şartları belli oldu! Yeni Zelanda 58 bin TL maaşla Türk işçi alımı yapacak!

2023 senesine girilmesi ile birlikte yurt dışında ve yurt dışında çalışmak üzere başvuru yapmak isteyen kişiler tarafından yayımlanan persoenl alım ilanları merak konusu oldu. Özellikle de son dönemde ilgi uyandıran ülkelerden biri olan Yeni Zelanda'da yayımlanan personel alım ilanları gündeme gelmeye başladı. 

En az 58 bin TL maaşla çalışmak isteyen kişiler için yayımlanan son ilanlar ile birlikte vasıflı ve vasıfsız işçi kadrolarında çalışmak isteyen kişiler için gerekli olan başvuru şartları ve detayları belli oldu. 

HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK? 

Yeni Zelanda'da işe girmek isteyen kişiler için en çok alım yapılan kadrolar açıklandı. Açıklanan bu kadrolarda her vatandaş için imkanlar bulunurken vasıflı ve vasıfsız işçi kadrolarında gerekli olan alım detayları da öğrenildi. Kişilerin yurt dışına çıktıklarında kendilerine iş bulabilecekleri en bilindik kadrolar şu şekilde verildi;

  • Yaşlı Bakımı 
  • Et ve Deniz Ürünleri İşletmeciliği,
  • Hizmet 
  • Turizm 
  • Havacılık
  • İnşaat ve altyapı

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? 

Yukarıda verilen kadrolar için başvuru yapmak isteyen kişiler, bu kadrolardan yararlanabilmek için hangi şartları sağlaması gerektiği gibi detaylar da oldukça merak edildi. Her kadro için her ne kadar farklı başvuru şartları gerekli olsa da genel olarak hem yurt dışında yaşamak hem de çalışmak isteyen kişilerin sağlaması gereken başvru şartları şu şekilde verildi;

  • Temel düzeyde olsa dahi İngilizce bilmek,
  • Daha kolay iş bulabilmek ve uyum sağlayabilmek için ikinci bir dil bilmek
  • Pasaport ve çalışma izni gibi belgelerin tam olması,
  • Her türlü iklim koşullarına uygun yaşayabilmek şartlarını sağlaması 

NEREDEN BAŞVURU YAPILIR? 

Yeni Zelanda başta olmak üzere yurt dışında çalışmak isteyen kişiler tarafından en çok merak edilen konulardan biri de yayımlanan ilanlara nereden ulaşılabileceği oldu. Döviz ile maaş alarak yurt dışında çalışmak ve kendisine orada bir hayat kurmak isteyen kişilerin şirketler tarafından yayımlanan ilanları takip etmesi gerekmektedir. Şirketlerin yayımladıkları yurt dışı iş ilanları internet üzerinden online bir şekilde gerçeleştirilen mülakatlar ve başvurular ile sağlanabilmektedir. Yakın zaman içerisinde Yeni Zelanda'da yapılması beklenen personel alımı için ilanları yayımlayan şirketleri takip etmesi gerekmektedir.