Başkan Çakın’ın keyfini kaçıran konu

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, toplu taşımada akıllı kart sistemine bir türlü geçemedikleri için keyfinin kaçtığını söyledi.
Başkan Çakın’ın keyfini kaçıran konu

Basın toplantısında bir soru üzerine akıllı kart sistemine çeşitli nedenlerde dolayı bir türlü geçemediklerini anlatan çakın, halk otobüsü işletmecilerinin kooperatifleşerek akıllı kart konusunda inisiyatifi ele almaları gerektiğini belirtti.

Başkan Çakın; “Akıllı kart konusunda son derece keyifsizim.  Ben göreve geldiğimde bu kartlı sistem olayını kısa sürede çözmeyi ümit etmiştim. 81 ilin 75’inde uygulanan kartlı sistemin elle para alışverişinin sakıncalı olduğunu gördüğümüz süreçte ne kadar önemli olduğu da ortaya çıkıyor.

Ölçüsüz bir şekilde yapılan şimdiki paralı sistemin şehrimize yakışmadığı aşikardır. 2013 yılında başlayan kartlı taşıma sistemi keşke devam etseydi. Mahkemeler yüzünden yarım kaldı.

Akıllı kart sistemini uygulayamamamız konusunda bizim elimiz kolumuz bağlayan neden; pandemi döneminde yüzde 50 kapasite ile yolcu taşıma, ayakta yolcu alınmaması gibi nedenler oldu.

İhaleye çıkmıştık. Akaryakıta gelen zamlar nedeni ile çıktığımız ihaleyi de iptal etmek zorunda kaldık. Bizim beklentimiz halk otobüsü işletmecilerinin yeniden bir araya gelerek kooperatifleşmeleri ve kendi kuracakları bir şirket ile akıllı kart konusunda inisiyatifi ele almalarıdır. Bizim tek derdimiz halka en iyi şekilde hizmet verilmesidir.

Uşak Şoförler Odası ile en kısa zamanda kartlı sisteme geçiş konusunda mutabakata vardık” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)