Başkan Çakın’dan 19 Mayıs Mesajı

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.
Başkan Çakın’dan 19 Mayıs Mesajı

Ulusal Kurtuluş Savaşımıza ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden kutsal yolda atılan en önemli adım olan 19 Mayıs 1919’u coşkuyla andığımızı belirten Başkan Çakın, “Bağımsız ve özgür bir Türkiye için atılmış ilk adımın 102. yıl dönümünü kutluyor olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.” dedi.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın mesajına şöyle devam etti;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı, milletimizin dış güçlere asla boyun eğmeyeceği ve bağımsızlığımızın tüm dünyaya ilan edileceği sürecin en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. 19 Mayıs 1919 günü fitili yakılan ateş ile birlikte, aziz milletimiz esareti reddedip bağımsızlığını elde etme yoluna girmiş; milli birlik ve beraberlik duygusu ile atan kalpler birleşerek bağımsız Türk ulusunun koruyucusu olan Cumhuriyetimizin temellerini atmıştır. Kurtuluş ateşinin yakıldığı işte bu tarih, aynı zamanda geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için de bayram olarak kutlanmaktadır. Ülkemizin onur ve gurur kaynağı, geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz; her zaman ulusumuzun bağımsızlığının güvencesi ve umudu olacaktır. Gençlerimize yaptığımız her hizmetin, aslında ülkemizin geleceğine yapılmış birer yatırım olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gençlerimizin vatanına ve milletine faydalı, iyi ahlaklı ve iyi donanımlı bireyler olarak yetişmesi; Cumhuriyetimizi sonsuza dek omuzları üstünde başarıyla taşıması için elimizden geleni yapacağız. Ben milli ve manevi değerlerine bağlı, saygı ve hoşgörü içinde olan, iyi yetişmiş gençlerimiz sayesinde Türkiye’mizin geleceğinin teminat altında olduğuna inanıyor; bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Ülkemizin bekası için canlarını veren gelmiş geçmiş tüm şehitlerimizi minnetle yad ediyor, tüm gençlerimizi sevgiyle selamlıyorum.”